روش های پخت انواع غذا های ایرانی
روش های پخت انواع غذا های ایرانی , انواع خورشت, انواع سوپ و آش , انواع دسر , غذا های دریایی و ....

موبر دائمی SunDip یا همان smoth away

براي توضيحات و تصاوير بيشتر اينجا را کليک کنيد...

قيمت : فقط 6800 تومان

عکس تبلیغات

===========================

عکس تبلیغات

 لاغر شدن بدون زحمت و دردسر

 لاغري فقط با نوشيدن يك فنجان چاي باورتون ميشه؟!!

کاهش 3 الی 7 کيلو گرم وزن در ماه

قیمت فقـط : 23000 تـومان

 برای مشاهده توضیحات و تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید

عکس تبلیغات

===========================

جنجالي ترين مستندهاي تاريخ ایران

برای مشاهده لیست 30 مستند کلیک کنید

قیمت: فقط 8.900 تومان

عکس تبلیغات

===========================

ساعت CK مدل بند حصیری

ساعت مچی CK مدل بند حصیری مخصوص خانوم های شیک پوش

قیمت استثنایی : فقط و فقط 18٫000 تومان

 برای مشاهده توضیحات و تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید . . .

عکس تبلیغات  

===========================

عکس تبلیغات

اگر میخواهید همیشه سفره مهمانیهای خود را جزو بهترینها کنید

این مجموعه آموزشی را به شما توصیه میکنیم

سلیقه خود را چندین برابر کنید

در میهمانی همه را شگفت زده و انگشت به دهان کنید

ایا میدانید سفره ارایی و تزیین غذا اشتها را چندین برابر می کند

در مجالس و میهمانی ها بدرخشید

قیمت استثنایی فقط : 4200 تومان

برای مشاهده توضیحات و تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید

عکس تبلیغات

===========================

عکس تبلیغات

ماسک فوق العاده کوچک کننده بینی

آیا از بزرگی و بد فرمی بینی خودناراضی هستید؟

آیا می خواهید جراحی زیبایی کنید؟

آیا از عوارض جراحی و بیهوشی خبر دارید؟

آیا راه دیگری برای داشتن بینی ایده آل بدون عمل جراحی وجود دارد؟

ماسک چندکاره مخصوص بینی

کوچک کننده و فرم دهنده بینی

جادوی هزاره سوم

محصول برگزیده و پرفروش آرایشی بهداشتی در کره جنوبی

برای دیدن عكس ها و توضیحات بیشتر اینجا كلیك كنید

فقط 9500 تومان

عکس تبلیغات

===========================

عکس تبلیغات

فروش ویژه مجموعه کارتون دوبله فارسی جدید با قیمتی استثنایی برای کاربران

كلیه کارتون ها دوبله شده به فارسی و با کیفیت خوب می باشند

برای مشاهده لیست کارتون ها اینجا را کلیک کنید

قیمت: 9000 تومان

عکس تبلیغات

===========================

عکس تبلیغات

ساعت بدون عقربه و مدرن Gucci

یک مدل فوق العاده مناسب برای دختران و پسران امروزی

قیمت استثنایی : فقط 8000 تومان

برای دیدن عكس و توضیحات بیشتر اینجا كلیك كنید

عکس تبلیغات


 
تاريخ : یکشنبه 20 آذر1390
مواد لازم:

1-    ميگو پاك كرده 500 گرم  2-    آرد 3 قاشق غذا خوري
3-    زعفران دم كرده 3 قاشق غذا خوري 4-    روغن زيتون 2 قاشق غذا خوري
5-    آب ليمو 2 قاشق غذاخوري  6-    آب نصف ليوان

7-    نمك و فلفل به مقدار كافي
8-    روغن كنجد براي سرخ كردن ميگو به مقدار لازم

طرز تهیه:
ابتدا ميگوها را شسته و خشك مي كنيم روغن زيتون، آبليمو و نمك و فلفل را در ظرفي مخلوط مي كنيم و ميگوها را به آن اضافه مي كنيم و خوب هم مي زنيم ظرف را به مدت 2 ساعت در يخچال مي گذاريم .آرد را با آب و كمي جوش شيرين و دم كرده زعفران مخلوط مي كنيم و خوب هم مي زنيم تا حالت سس پيدا كند. روغن كنجد را در ظرفي كوچك و گرد كه مسي باشد مي ريزيم و داغ مي كنيم سپس يكي يكي ميگوها را داخل سس مي كنيم و بعد داخل روغن داغ مي ريزيم . سعي كنيد هر بار 2 ميگو در ظرف بيندازيد. توجه داشته باشيد روغن بايد سطح ميگو را بپوشاند تا ميگو خوب سرخ شود و پف كند . در كنار اين غذا مي توان از سبزيجات پخته استفاده كرد.
(ماهي هاي بدون استخوان را نيز مي توان دقيقا به همين روش سرخ كرد)



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : جمعه 28 خرداد1389

مواد لازم

میگوی پوست‌كنده 400 گرم
قارچ ده عدد
فلفل دلمه‌ای دو عدد
پیاز ریز ده عدد
سس سویا دو قاشق غذاخوری
نمك و فلفل به میزان لازم

میگو کبابی با سبزیجات

میگو کبابی با سبزیجات

طرز تهیه

میگوی پوست ‌كنده را شسته و پشت آن را برش می‌‌زنیم و رگ سیاه رنگ آن را خارج می‌‌كنیم. بعد آن را در ظرف ریخته و به آن سس سویا، نمك و فلفل می‌‌زنیم و می‌‌گذاریم تا نیم ساعت بماند. قارچ‌ها و پیازها را از وسط دو نیم كرده، فلفل دلمه‌ای را به صورت مربع خرد می‌‌كنیم. پیاز، میگو، فلفل و قارچ را به ترتیب یا به دلخواه به سیخ می‌‌كشیم. آن را گریل كرده یا روی اجاق به صورتی كه شعله به سیخ نخورد كباب می‌‌كنیم. می‌‌توانیم در حین پخت كمی كره آب شده به كباب‌ها بمالیم.

نكته: سیخ‌های چوبی را قبل از استفاده با آب خیس كنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : دوشنبه 3 اسفند1388

تُست كنجد و میگو

مواد لازم : 

175 گرم

میگوی پاك شده

دو ساقه

پیازچه

50 گرم

كنجد

دو قاشق چایخوری

پودر زنجبیل

دو حبه

سیر له شده

یك قاشق غذاخوری

آرد ذرت

شش عدد

نان تست

نصف قاشق غذاخوری

كره

دو عدد

سفیده تخم مرغ

به میزان لازم

نمك و فلفل سیاه

دو قاشق غذاخوری

سویا سس

به میزان لازم

روغن نباتی

طرز تهیه :

ابتدا میگو ، پیازچه، پودر زنجبیل ، سیر، آرد ذرت ، كره ، تخم مرغ و نمك و فلفل  را درون غذاساز می ریزیم و مخلوط می كنیم تا یك مایه ی خمیری شكل به دست آید .

مقداری از این مایه ی خمیر را به صورت یكنواخت روی هر یك از نان های تست قرار می دهیم.

روی سطح مواد را با كنجد پوشانده و با فشار دست كنجدها را به مواد می چسبانیم . بعد از آن نان ها را در روغن سرخ می كنیم.

به هنگام سرو می توانیم به صورت مثلثی آنها را برش دهیم . این غذا همراه سس سرو می شود.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 27 بهمن1388

رولت تن ماهی و تخم مرغ


مواد لازم:

کنسرو ماهی تن 400 گرم
 تخم مرغ  2 عدد
پنیر پیتزای رنده شده 100 گرم
آرد نان  50 گرم
 سرکه  1 قاشق غذاخوری
 جعفری خرد شده  مقداری
 تخم مرغ آب پز سفت 3 عدد 
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

کنسرو ماهی تن را که از روغن جدا شده است، داخل ظرفی می ریزیم، سپس باچنگال کمی خرد کرده و تخم مرغ، پنیر رنده شده، آرد نان، سرکه، جعفری خرد شده، نمک و فلفل را با یکدیگر خوب مخلوط می کنیم تا به صورت خمیر در آید.

سپس خمیر را روی ورقه آلومینیومی ( فویل ) پهن می کنیم و تخم مرغ های آب پز سفت را درون آن می گذاریم و به صورت رُل می پیچیم. بعد دو سر کاغذ را پیچیده و محکم می کنیم. پس از آن درون تنظیف می پیچیم و رولت را درون ظرف آبی که در حال جوش است به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم.

بعد از این مدت شعله را خاموش کرده و صبر می کنیم فویل درون آب سرد شود. اکنون داخل ظرفی را برگ کاهو گذاشته و رولت را برش می زنیم و داخل ظرف می گذاریم. سپس با لیمو و خیار شور تزیین می کنیم.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 17 بهمن1388

میگو با نان تُست


موادلازم

میگوی درشت  800 گرم
تخم مرغ  2 عدد
آرد ذرت  یک چهارم لیوان
نان تُست 8 ورق
پیازچه ریزشده 2 عدد
روغن  به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس:

سس فلفل  یک چهارم لیوان
آب مرغ  یک چهارم لیوان
سویا سس  2 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

1- میگوها را پوست کنده ، پاک می کنیم ولی دم آن را جدا نمی کنیم. سپس یک شکاف روی پشت میگوها می دهیم، طوریکه میگوها دو قسمت شوند ولی جدا نشوند و در مخلوطی از تخم مرغ  زده شده و آرد ذرت می خوابانیم.

2- قسمت برشته نان ها را جدا کرده و هر ورق نان را به دو قسمت برش می دهیم، سس روی هر نان تُست یک میگو می گذاریم و با دست، خوب فشار می دهیم آن گاه پیازچه بر روی آن پاشیده و کمی فشار می دهیم که پیازچه ها به میگو بچسبد.

حال روغن را در ماهی تابه ریخته و با دقت نان ها را همراه میگو سرخ می کنیم و روی دستمال کاغذی می گذاریم تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس با سس فلفل سرو می کنیم.

برای تهیه سس برای میگو، تمام مواد لازم آن را با هم مخلوط می کنیم.

نكات تغذیه ای :

میگو یكی از لذیذترین غذاهای دریایی است و نسبت به سایر غذاهای غنی از پروتئین مثل گوشت قرمز  و مرغ كالری كمتری دارد. پروتئین موجود در میگو كیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسیدآمینه های لازم جهت رشد می باشد. پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتی هضم می شود، به همین دلیل برای گروه هایی از مردم ،نظیر افراد مسن كه در جویدن و هضم غذا مشكل دارند، میگو غذای مناسبی برای تأمین پروتئین روزانه آنهاست.

میگو در كل دارای چربی كمی می باشد. اسیدهای چرب اُمگا-3  كه از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی بدن مفید هستند، در میگو به وفور یافت می شوند. این دسته از اسیدهای چرب می توانند در كاهش خطر بیماری های قلبی  مؤثر واقع شوند.

هر چند که کلسترول  موجود در میگو بیشتر از کلسترول گوشت قرمز است ، ولی میگو باعث کاهش LDL ( کلسترول بد ) در خون می شود، زیرا زمانی کلسترول ماده غذایی اثرات مضری برای بدن دارد که جذب شود. به نظر می رسد که چربی اشباع یکی از عواملی است که باعث افزایش جذب کلسترول در بدن می شود. بنابراین می توان گفت مواد غذایی مثل گوشت قرمز که باعث افزایش کلسترول بد در خون می شوند، دارای چربی اشباع بالایی نیز هستند. ولی مقدار چربی اشباع میگو در مقایسه با گوشت قرمز کمتر است. همچنین دارای چربی های غیر اشباع ( اُمگا-3 )  مفیدی است که باعث افزایش HDL  ( کلسترول خوب ) در خون می شود.

ولدخانی - کارشناس تغذیه تبیان

منبع : دنیای تغذیه



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 17 بهمن1388

کتلت ماهی


مواد لازم برای تهیه مایونز خردل :

سس مایونز  دوسوم لیوان
آب  1 قاشق سوپخوری
پودرخردل  2 قاشق مرباخوری
پیازچه خردشده  یک سوم لیوان

مواد لازم برای تهیه کتلت :

پیاز متوسط (ساطوری شده) 1 عدد (حدود 150 گرم)
سیر رنده شده  2 حبه
ماهی 500 گرم
خرده های وسط نان باگت  105 گرم یا 5/1 لیوان معمولی
تخم مرغ 1 عدد
رنده پوست لیمو  2-1 قاشق سوپخوری
آب لیمو  یک قاشق سوپخوری
روغن مایع مخصوص سرخ کردنی  به اندازه لازم

طرز تهیه :

در یک ماهیتابه روغن را داغ کرده، پیاز و سیر را اضافه می کنیم . مرتب آن را هم می زنیم تا پیاز نرم شود. سپس مواد را از روی حرارت برداشته تا سرد شود. استخوان های ماهی  را گرفته و در داخل غذاساز می ریزیم تا به طور کامل نرم شود.

پیاز، سیر، ماهی ، خرده های نان ، تخم مرغ  ، رنده پوست لیمو و آب لیمو را در یک کاسه بزرگ ریخته ، مخلوط می کنیم و ورز می دهیم.

مخلوط فوق را به 8 قسمت تقسیم کرده و به صورت گرد درمی آوریم. در ماهیتابه دیگری روغن را داغ کرده و کتلت ها را سرخ می کنیم و پس از آماده شدن با سس مایونز خردل که تهیه کرده ایم، سرو می کنیم.

برای تهیه مایونز خردل همه مواد آن را با هم مخلوط می کنیم.

نکات :

- از ماهی ای استفاده کنید که گوشت آن به راحتی از استخوان جدا شود.

- برای تهیه این کتلت از وسط نان باگتی استفاده کنید که یک روز بیرون یخچال مانده است و با فشار دست بصورت پودر درآمده است.

منبع : دنیای تغذیه



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : دوشنبه 12 بهمن1388

قلیه میگو


مواد لازم :

میگوی پاک شده  نیم کیلو
سیر  یک بوته
 گشنیز  150 گرم
 شنبلیله  150 گرم
 تمبرهندی  نصف بسته
 پیاز  یک عدد
نمک ، فلفل و زرد چوبه  به میزان دلخواه

رب گوجه فرنگی
یا آب گوجه فرنگی

 یک قاشق سوپخوری
یک فنجان

طرز تهیه :

میگوها را کاملاً پاک کرده و می شوییم . پیاز را خرد می کنیم و با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر ، شنبلیله و گشنیز را خرد کرده و با پیاز کمی تفت می دهیم . میگوها را با کمی زرد چوبه ، پودر فلفل و نمک به همراه سبزی ها تفت می دهیم . بعد شیره تمبرهندی  و رب گوجه فرنگی  ( یا آب گوجه فرنگی ) را به مواد قبلی اضافه می کنیم . قلیه میگو را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم . غذا آماده ی سرو است.

منبع : آشپزی ضیافت



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 29 دی1388

کباب میگو و سبزیجات


مواد لازم:

میگو 300 گرم
کدو سبز 2 عدد
قارچ خرد شده 250 گرم
فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد درشت
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه 3 قاشق غذاخوری
پودر سیر 1 قاشق مرباخوری
فلفل سیاه 1قاشق چای خوری
ریحان خشک 1 قاشق مرباخوری
پودر آویشن خشک 1 قاشق مرباخوری
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

میگو ها  را پوست می کنیم و رگ پشت آن ها را با چاقو پاک می کنیم.

- کدوها را حلقه حلقه کرده و فلفل دلمه ای را مکعبی خرد می کنیم.

قارچ ها  را می شوییم و اگر قارچ درشت بود، آن را چهار قاچ می کنیم.

سپس میگو و سبزیجات را با روغن زیتون،  پودر سیر، فلفل سیاه، ریحان، آویشن، نمک و آب لیموترش  مخلوط می کنیم و می گذاریم 2- 3 ساعت بماند، سپس یکی در میان به سیخ می کشیم و روی منقل کباب می کنیم.

* می توان این مواد را به سیخ های کوچک کشید و روی ماهی تابه چدنی با روغن خیلی کم یا بدون روغن سرخ کرد.

منبع: ماهنامه تغذیه و سلامتی



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 29 دی1388

شنیسل ماهی



مواد لازم:

1 عدد ماهی
1 قاشق غذاخوری آب لیمو
1 عدد تخم‌مرغ
1 قاشق غذاخوری سویا سس
3-2 قاشق غذا خوری آرد
3-2 قاشق غذا خوری آرد سوخاری
به مقدار دلخواه نمک و فلفل
به میزان لازم روغن مخصوص سرخ کردنی


طرز تهیه:

 ماهی  را به ‌مدت 20دقیقه با آب لیمو ، سرکه، سویا سس، نمک و فلفل مزه‌دار کنید.

ماهی‌ را در آبکش بریزید و بگذارید آب آن برود. ماهی را به آرد معمولی، سپس تخم‌مرغ  و نهایتاً آرد سوخاری آغشته نمایید و در روغن سرخ کنید.

در اینجا دستور تهیه یک عددد شنیسل ماهی گفته شد. شما می توانید هر چند تعداد ماهی را که می خواهید با این روش تهیه کنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : یکشنبه 27 دی1388

شنیسل ماهی



مواد لازم:

1 عدد ماهی
1 قاشق غذاخوری آب لیمو
1 عدد تخم‌مرغ
1 قاشق غذاخوری سویا سس
3-2 قاشق غذا خوری آرد
3-2 قاشق غذا خوری آرد سوخاری
به مقدار دلخواه نمک و فلفل
به میزان لازم روغن مخصوص سرخ کردنی


طرز تهیه:

 ماهی  را به ‌مدت 20دقیقه با آب لیمو ، سرکه، سویا سس، نمک و فلفل مزه‌دار کنید.

ماهی‌ را در آبکش بریزید و بگذارید آب آن برود. ماهی را به آرد معمولی، سپس تخم‌مرغ  و نهایتاً آرد سوخاری آغشته نمایید و در روغن سرخ کنید.

در اینجا دستور تهیه یک عددد شنیسل ماهی گفته شد. شما می توانید هر چند تعداد ماهی را که می خواهید با این روش تهیه کنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 26 دی1388

پیتزای میگو با سُس مخصوص


مواد لازم برای دو پیتزا در قالب 25 سانتی :

میگوی پاک کرده  300 گرم
پیازخرد شده  1عدد متوسط
گوجه‌فرنگی خردشده  2 عدد متوسط
فلفل دلمه‌‌ای سبز خردشده  1عدد متوسط
قارچ ورقه ورقه شده  100گرم
سس پیتزا(طرز تهیه آن در پایین آمده است)  به‌مقدار لازم
پنیر فیلا فیلا رنده شده  350 گرم
زیتون بدون هسته  6- 5 عدد
سیر رنده شده  2حبه
نمک و فلفل و ارگانو  به‌میزان لازم

روش تهیه‌ی پیتزای میگو:

خمیر پیتزا را در ظرف مناسب چرب شده باز کنید و سس و سیر را روی خمیر بمالید، سپس به‌ترتیب: پیاز، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، میگو، قارچ و زیتون را روی سطح خمیر ‌پخش کنید و نمک و فلفل و ارگانو را به آن اضافه کنید. آن گاه پنیر رنده شده را روی پیتزا بریزید. فر را از قبل روی حرارت 180 درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید و ظرف پیتزا را به‌مدت 15 دقیقه کف فر قرار دهید. سپس آن را در طبقه ی وسط فر بگذارید و ‌مدت 10 دقیقه‌ی دیگر پخت را ادامه دهید تا پنیر کاملاً آب شده و طلایی شود.

مواد لازم برای سُس پیتزا:

رب گوجه‌فرنگی  1پیمانه
آویشن  1 قاشق سوپ‌خوری
فلفل قرمز  نصف قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه  نصف قاشق چای‌خوری
جوزهندی  1 قاشق چای‌خوری
دارچین  1 قاشق چای‌خوری
شکر  2 قاشق سوپ‌خوری
سرکه  نصف پیمانه
نمک  نصف قاشق چای‌خوری
پودر سیر  نصف قاشق چای‌خوری
ادویه‌ی کاری  1 قاشق چای‌خوری
 هل  نصف قاشق چای‌خوری
روغن مایع  2 قاشق سوپ‌خوری

روش تهیه سُس :

تمام مواد بالا را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.هنگامی که چند جوش زد، از روی حرارت بردارید. در این زمان سس آماده است.

مواد لازم برای خمیر پیتزا:

آب گرم  1پیمانه
خمیرترش  1قاشق سوپخوری
آرد سفید گندم   3- 5/2 پیمانه
 شکر  1قاشق چایخوری
 نمک  1قاشق چایخوری

روش تهیه‌ی خمیر:

آب گرم، خمیرترش و شکر را در کاسه‌ای که چرب نباشد، مخلوط کنید و به‌مدت 10 دقیقه بگذارید بماند تا پف کند (اصطلاحاً عمل بیابد). سپس روغن مایع و نمک را به مایع خمیرترش اضافه کرده، آرد را نیز بیفزایید و ورز دهید. خمیر نباید به دست بچسبد. خمیر را حدود یک ساعت بگذارید بماند و بعد خمیر را در ظرف مورد نظر که چرب کرده‌اید باز کنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 26 دی1388

کباب میگو


مواد لازم:

یک کیلوگرم

میگوی بدون سر

نصف استکان

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

آب پیاز

2 قاشق غذاخوری

زعفران آب شده

یک قاشق چای خوری

فلفل

به مقدار لازم

نمک

مقداری

کره


طرز تهیه:

 میگو را پوست کنده و روده ی پشتی آن را خارج کنید. بعد از شستن، آن را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را در ظرفی ریخته و 2 قاشق غذاخوری زعفران روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید.

روغن مایع، فلفل، آب پیاز  و نمک را به میگو اضافه کرده و مخلوط نمایید. ظرف حاوی مواد را به مدت 2 الی 3 ساعت در محلی خنک قرار دهید.

ابتدا سیخ ها را چرب کنید. میگوها را از قسمت خمیده به سیخ بکشید و روی ذغال قرار دهید. موقع کباب نمودن روی میگوها را با کره ی آب شده چرب نمایید تا زمانی که رنگ آن ها طلایی شود. میگوها را در دیس بچینید و با لیموترش ، خیارشور، جعفری و نخودفرنگی تزئین نمایید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 23 دی1388

کلوچه ی ماهی



مواد لازم :

فیله ی ماهی قزل‌آلا  500گرم
سیب‌زمینی  1عدد متوسط
هویج  1عدد متوسط
پیاز  1عدد متوسط
سیر  1حبه
کنسرو نخودفرنگی  یک چهارم پیمانه
آبلیموی تازه  1 قاشق غذاخوری
پودر کاری  نصف قاشق چای‌خوری
نمک  به مقدار لازم
زرده‌ی تخم‌مرغ  1عدد برای تزیین
زعفران آماده شده  مقداری برای تزیین
کنجد  مقداری برای تزیین
خمیر کلوچه  به مقدار لازم


روش تهیه‌:

سیب‌زمینی و هویج را آب‌پز کنید. بعد از سرد شدن سیب‌زمینی را پوست گرفته و همراه هویج نگینی خرد نمایید.

پیاز و سیر را خرد کنید. پیاز را همراه با کره کمی تفت دهید تا طلایی شود. آن‌گاه سیر را اضافه نمایید و کمی دیگر تفت دهید. سپس فیله ماهی را ریز خرد کنید و به همراه پیاز و سیر تفت دهید. پودر کاری، نمک، سیب‌زمینی و هویج خرد شده،نخودفرنگی و آب لیمو را اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کرده و حرارت را خاموش کنید تا مواد سرد شود.

خمیر کلوچه( طرز تهیه آن در پایین آمده است) را روی سطح صافی که کمی آرد پاشیده‌اید با وردنه باز کنید و به اندازه‌ی دلخواه با قالب گرد، قالب بزنید. از مواد آماده شده در بالا، 2 قاشق غذاخوری در مرکز هر خمیر گذاشته و لبه‌های آن را ببندید. بعد مخلوط زرده‌ی تخم‌مرغ و زعفران را با برس روی کلوچه بمالید و در صور دلخواه کمی دانه‌ کنجد روی آن بپاشید. آن‌گاه کلوچه‌های آماده شده را در فر با حرارت 175درجه سانتی‌گراد یا350 درجه فارنهایت(که از قبل گرم شده) حدود30- 20دقیقه قرار دهید تا بپزد و سطح روی آن کاملاً طلایی شود.


مواد لازم برای خمیر کلوچه:

آرد  حدود 2 پیمانه (200گرم)
شیر پاستوریزه  نصف پیمانه (80 گرم)
بیکینگ پودر  2 قاشق چای‌خوری
روغن مایع  5 قاشق سوپ‌خوری
نمک  نصف قاشق چای‌خوری


روش تهیه‌ی خمیر کلوچه:

در یک ظرف مناسب شیر، روغن مایع، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط کنید. سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا به خمیری تبدیل شود که به دست نچسبد.

آن‌گاه خمیر را کمی ورز دهید و به صورت گلوله در آورید. بعد در ظرفی قرار دهید و روی آن را بپوشانید و بگذارید در هوای آشپزخانه به مدت نیم ساعت بماند تا خمیر ور بیاید. بعد از این مدت خمیر آماده ی مصرف است.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 22 دی1388

سمبوسه ماهی

خوراکی مغذی برای زنگ تفریح دانش آموزان

سمبوسه ماهی

با باز شدن مدارس، خوردن میان وعده‌های سالم بیش از هر زمان دیگری ارزش پیدا می‌كند، زیرا آنچه به شكل آماده از بوفه‌های مدارس قابل خریداری است، بیش از همه دارای نمك، شكر و روغن بوده و مداومت در مصرف آنها می‌تواند زیان‌هایی را به همراه آورد.

از این رو، عادت به خوردن میان وعده‌های خانگی تهیه شده از انواع گروه‌های غذایی (تازه و سالم) می‌تواند وضعیت تغذیه‌ای مناسبی را برای این گروه سنی ایجاد کند، به خصوص اگر این میان‌وعده‌ها از منابع پروتئینی دریایی، سبزیجات تازه و غلات كامل تشكیل شده باشد.

مواد لازم (برای 4 نفر):

ماهی آزاد                                  180 گرم

جعفری و پیازچه خرد شده           به میزان لازم

سیر ساطوری شده                     4 حبه

سیب زمینی آب پز متوسط          4 عدد

فلفل دلمه‌ای خرد شده               نصف لیوان

نان لواش                                    3 عدد 

روغن مخصوص سرخ کردنی         5 قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه:

ابتدا ماهی را با كمی نمك و آب‌لیمو بخارپز كنید.

ماهی و سیب زمینی پخته را رنده کنید.

سپس ماهی را با سیب زمینی‌ مخلوط كنید و به آنها سیر، جعفری، پیازچه و فلفل دلمه‌ای خردشده را بیفزایید.

نان‌های لواش‌تان را نیز به 5 مستطیل تقسیم كرده و مواد یاد شده را به شکل مثلثی داخل آنها قرار داده و بپیچید(طرز پیچیدن نان سمبوسه).

سمبوسه ها را در روغنی كه از قبل داغ كرده‌اید، سرخ كنید.

حال غذا آماده است.

 

مقدار انرژی غذا:

مقدار انرژی موجود در هر یک از مواد لازم برای این غذا به شرح زیر است:

ماهی آزاد                                 300 كیلوكالری

جعفری و پیازچه خرد شده           25 كیلوكالری

سیر ساطوری شده                    10 كیلوكالری

سیب زمینی متوسط                 320 کیلوکالری

فلفل دلمه‌ای خرد شده               15 کیلوکالری

نان لواش                                   400 کیلوکالری

روغن كانولا                                225 کیلوکالری

 

این غذا تقریباً 1300 كیلوكالری انرژی دارد و با تقسیم آن بین4 نفر، به هر نفر 325 كیلوكالری انرژی خواهد رسید. البته خوردن این غذا به همراه سس یا سالاد سبزیجات تازه به میزان انرژی یادشده حداقل 100 كیلوكالری دیگر اضافه خواهد كرد.

سارا حسنلو

هفته نامه سلامت



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 15 مهر1388
مواد لازم:
پیاز متوسط=3 عدد
فلفل دلمه ای سبز=1 عدد
زنجبیل نرم شده=1 قاشق چایخوری
سیر تازه له شده=1 قاشق چایخوری
نمک=1 قاشق چایخوری
پود فلفل قرمز=1 قاشق چایخوری
آبلیمو=2 قاشق غذاخوری
میگوی یخزده=350 گرم
روغن=3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی=400 گرم
گشنیز تازه برای تزئین
طرز تهیه:


1. با استفاده از یک چاقوی تیز پیاز و فلفل سبز را خرد کنید.
2. زنجبیل،سیر،نمک و فلفل را در کاسه کوچکی با هم مخلوط کنید. آبلیمو را به آن افزوده و مخلوط کنید تا به شکل خمیری در آید.
3. میگوها را در ظرف آب سردی قرار داده و کنار بگذارید تا یخش باز شود. آن را کاملا خشک کنید.
4. روغن را در ماهیتابه ای گرم کرده پیاز را به آن افزوده و سرخ کنید تا طلایی شود.
5. مخلوط ادویه را به پیاز افزوده حرارت را کم کنید و بپزید و به مدت سه دقیقه به هم بزنید و خوب مخلوط کنید.
6. گوجه فرنگی را خرد کرده و به آن افزوده و سپس رب گوجه فرنگی و فلفل سبزها را اضافه کرده و به مدت 7-5 دقیقه بپزید و گاهگاهی بهم بزنید.
7. میگوها را به ماهیتابه اضافه کرده و ده دقیقه بپزید،گاهگاهی بهم بزنید. آنرا با گشنیز تزئین کرده و با برنج پخته و سالاد سبز تازه صرف کنید.(نوش جانتان)

 



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 4 مهر1388
مواد لازم:
برنج=500 گرم
عدس پخته=250 گرم
میگوی تمیز شده=200 گرم
پیاز متوسط=2 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه=به مقدار لازم
گوجه فرنگی=3 عدد
زعفران=به میزان لازم
روغن مایع=به میزان لازم
کره=25 گرم
طرز تهیه:


1. پیاز را
خلال کرده با روغن سرخ کنید سپس گوجه فرنگی را نگینی خرد کنید و با پیاز مخلوط کنید.
2. عدس پخته  شده+ ادویه را اضافه کرده هم بزنید سپس میگوی تمیز کرده را به آن اضافه کنید. مواد را به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی بپزد.
3. برنج را آبکش کنید و سپس لابلای برنج آبکش شده از مخلوطی که آماده کرده اید بریزید و کره و زعفران آبکرده را
روی برنج بدهید.
4. قابلمه برنج را به مدت 1 و نیم ساعت الی 2 ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشید.
نکته: دقت کنید عدس آنقدر نپزد که له شود.
در صورت تمایل می توانید کمی زرشک را
سرخ کرده و موقع کشیدن برنج به آن اضافه کنید.
نوش جان



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 4 مهر1388
مواد لازم:
ماهى سفید بزرگ=1 عدد
سبزى هاى معطر=نعناع, خنش(خلواش), چوچاق _ یك دسته ( خلواش و چوچاق فقط در شمال كشور می روید پس در اختیار همه نیست و بجای آنها میتوان فقط از نعناع استفاده كرد . )
رب انار=2 قاشق غذاخورى
مغزگردو =200 گرم
نمك و فلفل و گلپر =به اندازه كافى
طرز تهیه:

مغزگردو را با سبزىمىسائیم یا چرخ مىكنیم, مغزگردو و سبزى را با رب انار و گلپر و نمك و فلفل مخلوط مىكنیم. آنگاه روى سطح ماهى كمى كارد مىكشیم. باله هاى ماهى را با قیچى مىگیریم, داخل گوش هاى ماهى را خالى مىكنیم. شكم ماهى را یك چاك كوچك میدهیم, محتویات شكم ماهى را خارج مىكنیم. بعد ماهى را تمیز مىشوئیم و مىگذاریم در صافى بماند تا آبش برود. سپس داخل شكم ماهى را از مایه مغزگردو و سبزى كه حاضر كرده ایم پر مىكنیم. دو لبه شكم ماهى را جفت مىكنیم و با نخ و سوزن بخیه میزنیم. سپس سر و دم ماهى را بهم مىآوریم وماهى را گرد كرده در یك قابلمه مناسب قرار مىدهیم و زیر و روى آن آتش زغال ریخته و ماهى را در حرارت ملایم مىپزیم. امروزه این خوراك ماهى را نیز مىتوان در فر به طریق آسان تر طبخ نمود. یعنى بعداز آنكه شكم ماهى را پر كردیم و دوختیم سینى فر را كمى چرب مىكنیم, كمى آرد مىپاشیم و ماهى را از پهلو روى سینى قرار میدهیم. در طبقه وسط فر با حرارت 350 درجه به مدت یكساعت و نیم مىپزیم. در این فاصله مقدارى سس متشكل از آب انار و یك قاشق كره آب كرده و زعفران روى آن میدهیم تا ماهى خوشرنگ شود.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 4 مهر1388

با در نظر گرفتن طعم اصلی میگو و سازگاری خواص و طعم آن با سایر سبزیجات و طعم دهنده ها ، روش ابداعی خاله خانم را برای تهیه میگو پلو به شما پیشنهاد میدهم :

مواد لازم برای چهار نفر :

 برنج = 3 پیمانه

سبزی پلویی =1 استكان

پیاز = 1 عدد

سیر = 2-3 حبه

گوجه فرنگی= 2-3 عدد

میگو پاك كرده = 300 گرم

سركه سفید = 2 قاشق غذا خوری

شوید + جعفری خرد شده = 2 قاشق غذا خوری

زعفران دم كرده = نصف استكان

كدو نگینی خرد شده = نصف استكان

فلفل دلمه ای خرد شده =نصف استكان

نمك ، فلفل ، آبلیمو = به مقدار لازم

طرز تهیه :

برنج را از چند ساعت قبل با كمی آب و نمك خیس كنید .

در یك قابلمه مناسب ، آب و نمك جوش بیاورید و بعد آب برنج را خالی كنید و برنج را به آب در حال جوش اضافه كنید و بعد از اینكه مجددا آب جوش آمد ، سبزی پلو را به برنج اضافه كنید و بعد به صورت كته یا آبكش برنج را دم كنید .

بعد از پاك كردن میگو * در یك قابلمه تا دو سوم آب + یك قاشق چایخوری نمك و دو قاشق غذا خوری سركه بریزید و بگذارید كاملا بجوشد . میگو ها را داخل آب در حال جوش بیندازید و بعد از اینكه كمی صورتی رنگ شدند آنها را آب كش كنید و بگذارید سرد شوند .

پیاز را نگینی ریز خرد كنید و در تابه ای كمی روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود ، سیر را رنده كنید و به پیاز اضافه كنید و همراه زرد چوبه كمی تفت دهید و بعد میگو ها را اضافه كنید و خوب دو طرف میگو را تفت دهید .

گوجه را میكس كنید و داخل تابه بریزید كمی حرارت زیر تابه را زیاد كنید تا آب گوجه ها كشیده شود .

بعد از اینكه كمی سس غلیظ شد ، كدو و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را همراه شوید و جعفری ساطوری شده به تابه اضافه كنید و مواد را كاملا هم بزنید . ( دقت كنید كه میگو ها در اثر هم زدن له نشوند ) نیمی از زعفران دم كرده را به سس بیفزائید و حرارت را بسیار ملایم كنید و درب ظرف را بگذارید تا مواد كاملا بپزند و مزه دار شوند .

بعد از اینكه مواد كاملا پختند ( آب آنها كشیده شد و رنگ میگو ها كاملا برگشت ) نمك و فلفل آن را اندازه كنید ، به مقدار دلخواه آبلیمو داخل آن بریزد و هم بزنید .

برنج را در ظرف مناسب بكشید و لابه لای آن را با سس میگو پر كنید و مقداری از میگو ها را روی پلو بچینید و سرو كنید .

نكته :

استفاده از سركه سفید برای جوشاندن میگو ، برای از بین بردن بوی میگو است . اگر خیلی به بوی میگو حساس نیستید ، جوشاندن میگو در آب و نمك كفایت میكند . ولی اگر خیلی حساس باشید برای از بین بردن بوی میگو ، از یك شاخه خرد نشده كرفس و یك برگ بو درسته نیز استفاده كنید و بعد از آب كش كردن میگو ، كرفس و برگ بو را از آن جدا كنید و دور بیندازید . البته طعم و بوی خود كرفس و برگ بو را نیز باید در نظر داشته باشید !
كلا جوشاندن میگو در ابتدای طبخ این قسم از خوراك به دلیل بالا بردن مقاوت بافت میگو و سفت شدن گوشت لطیف آن است . برای درست كردن سایر خوراك با میگو ( تن پورا ، پفكی ، سوخاری و … ) نیازی به جوشاندن میگو نیست . به دلیل اینكه میگو بعد از جوشیدن سفت میشود و به شكل حلقه ای در می آید .
بهتر است اندازه فلفل دلمه ای و كدو بسیار ریز تر از نگینی معمولی باشد . چون در صورت درشت بودن اندازه آنها ، هنگام میل كردن غذا مزه آنها با مزه میگو تداخل ایجاد میكند . بهتر است بعد از خرد كردن كدو و فلفل دلمه ای آنها را ساطوری خرد كنید . دقت كنید كه كدو و فلفل دلمه ای هنگام ساطوری كردن آب نیندازند .

از قارچ سرخ شده نیز در سس میگو برای این پلو میشود استفاده كرد . در این صورت قارچ را كوچكتر از اندازه میگو خرد كنید و جداگانه با مقداری كره و آبلیمو تفت دهید و 10 دقیقه قبل از آماده شدن سس میگو، قارچ ها را به آن اضافه كنید .

برای عطر و طعم بهتر سس میگو ، همراه شوید و جعفری خرد شده از یك قاشق غذا خوری مخلوط انواع سبزی معطر ( ریحان ، مرزه ، گشنیز ، نعناع و … ) نیز میتوانید استفاده كنید . دقت كنید كه اندازه سبزی معطر به حدی نباشد كه مزه میگو را كاملا تحت تاثیر قرار دهد .

از این سس میتوانید برای تهیه انواع خوراك ( غیر از میگو پلو ) نیز استفاده كنید .

میتوانید پلو را بدون سبزی نیز دم كنید ولی استفاده از این مقدار كم سبزی پلو هنگام دم كردن برنج به دلیل ایجاد سازگاری بین طعم برنج و طعم سس میگو است . در هر صورت استفاده از سبزی پلو هنگام دم كردن پلو كاملا اختیاری است .



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 4 مهر1388
مواد لازم:
ماهی سرخو یا سفید متوسط=1 عدد
کره یا روغن زیتون=یکصد گرم
حلقه لیمو ترش و گوجه فرنگی=بمقدار زیاد برای تزئین
آبلیمو=1/2 فنجان
نمک و فلفل=بمقدار کافی

 

طرز تهیه:


فلسهای ماهی را می گیریم و شکمش را پاره می کنیم و محتویات آنرا خارج کرده تمیز می شوئیم و با کارد یا اره مخصوص آنرا از وسط دو نیم
می نماییم بطوریکه بشکل دو عدد ماهی در بیاید. کره آبکرده و آبلیمو و نمک و فلفل را مخلوط کرده و دو طرف قطعات ماهی را با این سس آغشته می کنیم و در فر ابتدا به مدت 45 دقیقه با درجه حرارت 250 درجه سانتیگراد می گذاریم سپس از فر خارج می کنیم و روی آنر اکمی روغن زیتون با آبلیمو می کشیم و دوباره در فر با درچه حرارت 200 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه می گذاریم تا خوب پخته شود.ماهی ها را در ظرف متناسبی قرار می دهیم و با حلقه های لیمو ترش و گوجه فرنگی و جعفری تزئین می کنیم.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 4 مهر1388
مواد لازم:
ماهی درشت ماده=یک عدد
سبزی(ترخان-نعناع-گشنیز)=نیم کیلو
گردوی چرخ شده=250 گرم
زرشک=نیم پیمانه
روغن زیتون=نیم پیمانه
آب لیمو=نیم پیمانه
سس قرمز یا سس گوجه فرنگی=1 پیمانه
نمک و فلفل=به مقدار کافی
طرز تهیه:


شکم ماهی را شکاف کوچکی می دهیم، سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با پیاز داغ کمی سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به آن می زنیم، گردو و زرشک را داخل این مایه می ریزیم و ظرف را از روی آتش برمی داریم و شکم ماهی را با مایه فوق پر می کنیم، بعد ته سینی را کمی چرب می کنیم و ماهی را به همان
حالتی که در آب شنا می کند در سینی فر قرار می دهیم و با حرارت 400 درجه در فر قرار می دهیم و بعد از یک ربع بیرون می آوریم پوست آنرا می کنیم و روغن زیتون و آبلیمو و نمک وفلفل را مخلوط می کنیم و به ماهی می زنیم و در حدود یک ساعت ماهی را طبخ می کنیم؛ وقتی پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج می کنیم و از سینی بر می داریم و در دیس قرار می دهیم و اطراف آنرا با جعفری و حلقه های لیمو تزئین می کنیم، مقداری از سس را روی ماهی می دهیم و بقیه را در سس خوری بر روی میز می بریم. ممکن است با یک نخ و سوزن دم ماهی را به دهانش وصل کنیم که بشکل دایره در بیاید و بعد طبخ کنیم که به آن شمالیها گرد پیچ می گویند.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 4 مهر1388
مواد لازم:
آرد نخود=100 گرم
زنجبیل نرم شده=1 قاشق چایخوری
سیر تازه کوبیده شده=1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز=2 قاشق چایخوری
نمک=1 قاشق چایخوری
زردچوبه=2/1 قاشق چایخوری
فلفل سبز تازه=2 عدد ریز شده
آب=300 میلی لیتر/ 1و 4/1 لیوان
ماهی روغنی=1 کیلوگرم
روغن=300 میلی لیتر
برگهای تازه گشنیز ریز شده
برنج پخته شده برای صرف
مواد لازم برای تزئین:
دو عدد لیموی تکه شده،6 عدد فلفل سبز از وسط بریده شده
طرز تهیه:


1. آرد را در کاسه بزرگی ریخته زنجبیل،سیر،پودر فلفل قرمز،نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم.
2. فلفل سبز و گشنیز را به آن افزوده و به هم می زنیم تا مخلوط شود.
آب را به تدریج به آن اضافه کرده و کاملا به هم بزنید تا خمیر نسبتا کلفتی بدست آید. سپس آنرا کنار بگذارید.
4. از یک چاقوی تیز استفاده کرده و ماهی را به هشت قسمت تقسیم کنید.
5. تکه های ماهی را به دقت در خمیر بغلتانید بطوری که تمام اطراف ماهی به آن آغشته شود. خمیرهای اضافی را از ماهی پاک کنید.
6. روغن را در ماهیتابه گرم کنید. ماهی را به آن افزوده و با شعله ملایم سرخ کنید. هر تکه را یک بار برگردانید تا دو طرف آن پخته و طلایی شود.
7. پس از پختن ماهی را در ظرف بکشید و آن را با حلقه های لیمو و فلفل سبز تزئین کنید و با برنج پخته صرف کنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 4 مهر1388
مواد لازم:
كنسرو تن ماهی یك عدد.
نصف پیمانه برنج شسته شده.
دو حبه سیر خرد شده.
یك عدد پیاز متوسط.
دو عدد گوجه فرنگی متوسط.
یك عدد فلفل دلمه ای متوسط در صورت دلخواه.
نصف پیمانه ذرت پخته شده .
نصف پیمانه نخود فرنگی پخته شده.
روغن و نمك و
فلفل و سبزیجات معطر(ترخون-نعناع-جعفری-مرزه) و چند عدد زیتون كنسروی به مقدار دلخواه
طرز تهیه:

 پیاز را خلال و با سیر خرد شده كمی تفت می دهیم. سپس فلفل خرد شده و برنج شسته شده خام را به آن اضافه و كمی تفت می دهیم. سپس گوجه فرنگی خرد شده و ذرت و نخود فرنگی و تن ماهی را نیز اضافه كرده و شعله اجاق گاز را كم نموده و مواد را هم می زنیم و سبزی معطر و زیتون را به آن افزوده و درب ماهیتابه را گذاشته و 20 دقیقه بعد كه برنج از حالت خشكی در آمد. غذا را در داخل ظرفی كشیده و با خیارشور و گوجه تزئین می كنیم.نوش جان
گفتنی است این غذا سرشار از امگا 3 بوده و شامل انواع ویتامینها است و بسیار سریع آماده می شود



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : یکشنبه 21 مهر1387

 

این خوراك ماهی به روش چینی طبخ می‌شود.

با این تفاوت كه در چین، این ماهی را با پودر ادویه مخصوص پنج طعم چینی درست می‌كنند، ولی در اینجا ما ادویه مخلوط را جایگزین می‌كنیم.

خوراك ماهی ادویه‌دار

مواد لازم برای 4 نفر:

- 4 عدد فیله ماهی (هر كدام از تكه‌ها حدود 175 گرم باشد)

- یك قاشق چای‌خوری ادویه مخلوط

- 4 قاشق چای‌خوری آرد ذرت

- 3 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

- 4 عدد پیازچه (ریش ریش شود)

- یك قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه (رنده شده)

- 150 گرم قارچ خرد شده

- 115 گرم كنسرو ذرت درسته (حلقه حلقه شود)

- 2 قاشق سوپ‌خوری سویا سس

- 3 قاشق سوپ‌خوری آب سیب

- یك قاشق چای‌خوری شكر

طرز تهیه:

1 – اگر از ماهی درشت استفاده كرده‌اید، فیله‌های آن را به 2 یا 3 قسمت ببرید. سپس آرد ذرت و ادویه را در كاسه بلوری بزرگی بریزید و با هم مخلوط كنید. حالا تكه‌های ماهی را داخل كاسه بریزید و خوب با مخلوط آردی آغشته كنید.

2 – روغن را در تابه‌ای ریخته و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس خلال‌ پیازچه، زنجبیل رنده شده، قارچ و ذرت حلقه حلقه شده را در روغن بریزید و به مدت 2 دقیقه حرارت دهید تا مواد، تفت داده شوند.

حالا تكه‌های ماهی را كه به آرد آغشته شده، به این مواد اضافه كنید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. پس از اینكه یك طرف ماهی تفت داده شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

3 – سویا سس، آب سیب و شكر را با هم مخلوط كرده و به تکه های ماهی داخل تابه اضافه كنید و به مدت 2 الی 3 دقیقه، حرارت دهید. حالا غذا را بچشید و اگر نیاز به اضافه كردن نمك و فلفل بود، به آن بیفزایید.

نكته:

با توجه به اینكه سویا سس شور است، نمك را از ابتدا اضافه نكنید.

این خوراك ماهی را می توانید به همراه سبزیجات پخته یا مخلوطی از جوانه‌های سبز سرو كنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : یکشنبه 8 اردیبهشت1387

 

این خوراك ماهی به روش چینی طبخ می‌شود.

با این تفاوت كه در چین، این ماهی را با پودر ادویه مخصوص پنج طعم چینی درست می‌كنند، ولی در اینجا ما ادویه مخلوط را جایگزین می‌كنیم.

خوراك ماهی ادویه‌دار

مواد لازم برای 4 نفر:

- 4 عدد فیله ماهی (هر كدام از تكه‌ها حدود 175 گرم باشد)

- یك قاشق چای‌خوری ادویه مخلوط

- 4 قاشق چای‌خوری آرد ذرت

- 3 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

- 4 عدد پیازچه (ریش ریش شود)

- یك قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه (رنده شده)

- 150 گرم قارچ خرد شده

- 115 گرم كنسرو ذرت درسته (حلقه حلقه شود)

- 2 قاشق سوپ‌خوری سویا سس

- 3 قاشق سوپ‌خوری آب سیب

- یك قاشق چای‌خوری شكر

طرز تهیه:

1 – اگر از ماهی درشت استفاده كرده‌اید، فیله‌های آن را به 2 یا 3 قسمت ببرید. سپس آرد ذرت و ادویه را در كاسه بلوری بزرگی بریزید و با هم مخلوط كنید. حالا تكه‌های ماهی را داخل كاسه بریزید و خوب با مخلوط آردی آغشته كنید.

2 – روغن را در تابه‌ای ریخته و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس خلال‌ پیازچه، زنجبیل رنده شده، قارچ و ذرت حلقه حلقه شده را در روغن بریزید و به مدت 2 دقیقه حرارت دهید تا مواد، تفت داده شوند.

حالا تكه‌های ماهی را كه به آرد آغشته شده، به این مواد اضافه كنید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. پس از اینكه یك طرف ماهی تفت داده شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

3 – سویا سس، آب سیب و شكر را با هم مخلوط كرده و به تکه های ماهی داخل تابه اضافه كنید و به مدت 2 الی 3 دقیقه، حرارت دهید. حالا غذا را بچشید و اگر نیاز به اضافه كردن نمك و فلفل بود، به آن بیفزایید.

نكته:

با توجه به اینكه سویا سس شور است، نمك را از ابتدا اضافه نكنید.

این خوراك ماهی را می توانید به همراه سبزیجات پخته یا مخلوطی از جوانه‌های سبز سرو كنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 7 اسفند1386

 



مواد لازم :

میگوی پاک کرده  200 گرم
پیازچه ی خرد شده   1 قاشق غذاخوری
سفیده ی تخم مرغ  1 عدد
زنجبیل تازه ی رنده شده  1 قاشق چای خوری
کره ی پاستوریزه  20 گرم
نان تست  6 عدد
سویا سس  4- 3 قاشق غذاخوری
کنجد  100 گرم
نمک و فلفل قرمز  به مقدار لازم
روغن مخصوص سرخ کردنی  به مقدار لازم (حدود 150 گرم)
کاهوی خرد شده  7-6 برگ


روش تهیه :

سویا سس، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.

میگو را به مدت 10 دقیقه در این سس بخوابانید.

پیازچه، سفیده ی تخم مرغ، زنجبیل و کره را با هم مخلوط نمایید.

میگو را روی تخته ی آشپزخانه ساطوری و ریز کنید و با مواد بالا مخلوط نمایید.

مایه را به نسبت مساوی روی نان های تست بمالید و روی آن کنجد بپاشید.

در تابه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

نان های آماده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.

سپس روی کاغذ آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن جذب کاغذ شود و همراه با کاهو سرو کنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 30 بهمن1386

 


مواد لازم:

یک کیلوگرم

میگوی بدون سر

نصف استکان

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

آب پیاز

2 قاشق غذاخوری

زعفران آب شده

یک قاشق چای خوری

فلفل

به مقدار لازم

نمک

مقداری

کره


طرز تهیه:

 میگو را پوست کنده و روده ی پشتی آن را خارج کنید. بعد از شستن، آن را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را در ظرفی ریخته و 2 قاشق غذاخوری زعفران روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید.

روغن مایع، فلفل، آب پیاز  و نمک را به میگو اضافه کرده و مخلوط نمایید. ظرف حاوی مواد را به مدت 2 الی 3 ساعت در محلی خنک قرار دهید.

ابتدا سیخ ها را چرب کنید. میگوها را از قسمت خمیده به سیخ بکشید و روی ذغال قرار دهید. موقع کباب نمودن روی میگوها را با کره ی آب شده چرب نمایید تا زمانی که رنگ آن ها طلایی شود. میگوها را در دیس بچینید و با لیموترش ، خیارشور، جعفری و نخودفرنگی تزئین نمایید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 23 بهمن1386

کلوچه ی ماهی



مواد لازم :

فیله ی ماهی قزل‌آلا  500گرم
سیب‌زمینی  1عدد متوسط
هویج  1عدد متوسط
پیاز  1عدد متوسط
سیر  1حبه
کنسرو نخودفرنگی  یک چهارم پیمانه
آبلیموی تازه  1 قاشق غذاخوری
پودر کاری  نصف قاشق چای‌خوری
نمک  به مقدار لازم
زرده‌ی تخم‌مرغ  1عدد برای تزیین
زعفران آماده شده  مقداری برای تزیین
کنجد  مقداری برای تزیین
خمیر کلوچه  به مقدار لازم


روش تهیه‌:

سیب‌زمینی و هویج را آب‌پز کنید. بعد از سرد شدن سیب‌زمینی را پوست گرفته و همراه هویج نگینی خرد نمایید.

پیاز و سیر را خرد کنید. پیاز را همراه با کره کمی تفت دهید تا طلایی شود. آن‌گاه سیر را اضافه نمایید و کمی دیگر تفت دهید. سپس فیله ماهی را ریز خرد کنید و به همراه پیاز و سیر تفت دهید. پودر کاری، نمک، سیب‌زمینی و هویج خرد شده،نخودفرنگی و آب لیمو را اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کرده و حرارت را خاموش کنید تا مواد سرد شود.

خمیر کلوچه( طرز تهیه آن در پایین آمده است) را روی سطح صافی که کمی آرد پاشیده‌اید با وردنه باز کنید و به اندازه‌ی دلخواه با قالب گرد، قالب بزنید. از مواد آماده شده در بالا، 2 قاشق غذاخوری در مرکز هر خمیر گذاشته و لبه‌های آن را ببندید. بعد مخلوط زرده‌ی تخم‌مرغ و زعفران را با برس روی کلوچه بمالید و در صور دلخواه کمی دانه‌ کنجد روی آن بپاشید. آن‌گاه کلوچه‌های آماده شده را در فر با حرارت 175درجه سانتی‌گراد یا350 درجه فارنهایت(که از قبل گرم شده) حدود30- 20دقیقه قرار دهید تا بپزد و سطح روی آن کاملاً طلایی شود.


مواد لازم برای خمیر کلوچه:

آرد  حدود 2 پیمانه (200گرم)
شیر پاستوریزه  نصف پیمانه (80 گرم)
بیکینگ پودر  2 قاشق چای‌خوری
روغن مایع  5 قاشق سوپ‌خوری
نمک  نصف قاشق چای‌خوری


روش تهیه‌ی خمیر کلوچه:

در یک ظرف مناسب شیر، روغن مایع، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط کنید. سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا به خمیری تبدیل شود که به دست نچسبد.

آن‌گاه خمیر را کمی ورز دهید و به صورت گلوله در آورید. بعد در ظرفی قرار دهید و روی آن را بپوشانید و بگذارید در هوای آشپزخانه به مدت نیم ساعت بماند تا خمیر ور بیاید. بعد از این مدت خمیر آماده ی مصرف است.




ارسال توسط سارا
 
تاريخ : جمعه 19 بهمن1386

 

ماهی

مواد لازم :

ماهی 1 عدد
گشنیز خرد شده 250 گرم
پیاز خرد شده 1 عدد
سیر خرد شده 250 گرم
تمبرهندی به میزان لازم
گردو 50 تا 100 گرم
ادویه، نمك و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن سرخ کردنی به میزان لازم

طرز تهیه:

- ماهی را كاملا تمیز کرده و داخل شکم آن را خالی می کنیم.

- مقداری نمك به ماهی می زنیم و می گذاریم مدت نیم ساعت بماند.

- سپس آن را كاملا شسته و با دستمال تمیز خشك می كنیم.

- پیاز و سیر را رنده می کنیم و همراه با زرد چوبه، ادویه، فلفل و گشنیز خرد شده(درصورت تمایل مقدار كمی هم شوید) در یک ظرف می ریزیم و کمی سرخ می کنیم.

- درب ظرف را می بندیم. بعد از 10 دقیقه، آب تمبرهندی را به آن اضافه كرده و پس از 2 تا 3 دقیقه ظرف را از روی اجاق بر می داریم.

- مواد فوق را داخل شكم ماهی قرار داده و آن را با نخ یا خلال دندان می بندیم.

- در یک ظرف مقداری آرد و زرد چوبه می ریزیم و ماهی را آرام در آن می غلطانیم ، یا آرد وزرد چوبه را روی سطح ماهی می پاشیم.

- سپس ماهی را در ماهیتابه سرخ می كنیم تا هر دو طرف آن طلایی شود.

* نکته :

- به جای تمبرهندی می توان از آب لیمو یا آب نارنج نیز استفاده كرد.

- به جای گشنیز و سیر می توان از پیاز داغ و گردو استفاده كرد.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : پنجشنبه 11 بهمن1386

مواد لازم برای 6 نفر

3 عدد گریپ فروت
میگو
خیار 3 عدد متوسط
کرفس دو ساقه
سبزیجات معطر گشنیز و نعنا و تره
ماست  کم چربی نیم کیلو
خامه کم چربی نیم کیلو
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه

گریپ فروتها را مطابق شکل به دو نیم کرده و درون آنها را خالی کنید محتوی  گریپ فروتها را به مواد اضافه کنید خیارها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید و همچنین ساقه های نازک و زرد کرفس را به اندازه خیارها ریز کرده نیم کیلو ماست را خوب بهم بزنید و خیار کرفس و مواد کریپ فروت را به آن بیفزائید تو جه داشته باشید ماست ترش نباشد خامه رقیق و کم چربی را هم به ماست اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید نمک و فلفل آنرا بریزد و گشنیز و نعنا  و تره را ریز خرد کنید به مواد اضافه کنید میگو ها باید قبلا تمیز کرده و پخته باشند اندازه دقیق میگو را ننوشتم می توانید درون هر نصفه گریپ فروت 3 یا 4 عدد میگو اضافه کنید
توجه کنید مزه های این دسر را خودتان بچشید و میزان کنید وقتی مواد خوب با هم مخلوط شدند درون گریپ فروتهایی که قبلا خالی کردید بریزید
مطمئنا این دسر خوبی میتواند باشد و یا میتوانید  قبل از غذا هم آنرا میل کنید
نکته دیگر اینکه در این دسر به جای ماست از خامه های مختلف میتوانیم استفاده کنیم ولی من با یک مدل خامه کم چربی و ماست آنرا درست کردیم



ارسال توسط سارا

عکس