روش های پخت انواع غذا های ایرانی
روش های پخت انواع غذا های ایرانی , انواع خورشت, انواع سوپ و آش , انواع دسر , غذا های دریایی و ....

موبر دائمی SunDip یا همان smoth away

براي توضيحات و تصاوير بيشتر اينجا را کليک کنيد...

قيمت : فقط 6800 تومان

عکس تبلیغات

===========================

عکس تبلیغات

 لاغر شدن بدون زحمت و دردسر

 لاغري فقط با نوشيدن يك فنجان چاي باورتون ميشه؟!!

کاهش 3 الی 7 کيلو گرم وزن در ماه

قیمت فقـط : 23000 تـومان

 برای مشاهده توضیحات و تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید

عکس تبلیغات

===========================

جنجالي ترين مستندهاي تاريخ ایران

برای مشاهده لیست 30 مستند کلیک کنید

قیمت: فقط 8.900 تومان

عکس تبلیغات

===========================

ساعت CK مدل بند حصیری

ساعت مچی CK مدل بند حصیری مخصوص خانوم های شیک پوش

قیمت استثنایی : فقط و فقط 18٫000 تومان

 برای مشاهده توضیحات و تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید . . .

عکس تبلیغات  

===========================

عکس تبلیغات

اگر میخواهید همیشه سفره مهمانیهای خود را جزو بهترینها کنید

این مجموعه آموزشی را به شما توصیه میکنیم

سلیقه خود را چندین برابر کنید

در میهمانی همه را شگفت زده و انگشت به دهان کنید

ایا میدانید سفره ارایی و تزیین غذا اشتها را چندین برابر می کند

در مجالس و میهمانی ها بدرخشید

قیمت استثنایی فقط : 4200 تومان

برای مشاهده توضیحات و تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید

عکس تبلیغات

===========================

عکس تبلیغات

ماسک فوق العاده کوچک کننده بینی

آیا از بزرگی و بد فرمی بینی خودناراضی هستید؟

آیا می خواهید جراحی زیبایی کنید؟

آیا از عوارض جراحی و بیهوشی خبر دارید؟

آیا راه دیگری برای داشتن بینی ایده آل بدون عمل جراحی وجود دارد؟

ماسک چندکاره مخصوص بینی

کوچک کننده و فرم دهنده بینی

جادوی هزاره سوم

محصول برگزیده و پرفروش آرایشی بهداشتی در کره جنوبی

برای دیدن عكس ها و توضیحات بیشتر اینجا كلیك كنید

فقط 9500 تومان

عکس تبلیغات

===========================

عکس تبلیغات

فروش ویژه مجموعه کارتون دوبله فارسی جدید با قیمتی استثنایی برای کاربران

كلیه کارتون ها دوبله شده به فارسی و با کیفیت خوب می باشند

برای مشاهده لیست کارتون ها اینجا را کلیک کنید

قیمت: 9000 تومان

عکس تبلیغات

===========================

عکس تبلیغات

ساعت بدون عقربه و مدرن Gucci

یک مدل فوق العاده مناسب برای دختران و پسران امروزی

قیمت استثنایی : فقط 8000 تومان

برای دیدن عكس و توضیحات بیشتر اینجا كلیك كنید

عکس تبلیغات


 
تاريخ : یکشنبه 20 آذر1390

مواد لازم:
1- گوشت ماهيچه گوسفندي 500 گرم
2-پياز سرخ كرده 3 قاشق سوپ خوري
3-باميه 750 گرم
4-رب میوه نسترن(1) یا رب انار خانگی 2 قاشق سوپ خوري
5- آبليمو 2 تا 3 قاشق سوپ خوري
7-    نمك و فلفل به مقدار كافي

طرز تهیه:

گوشت را تكه تكه خرد مي كنيم و مي شوييم با پياز سرخ كرده داخل قابلمه اي مي ريزم و در ظرف را مي بنديم (درب ظروف را حداقل در مراحل اولیه پخت که بخارات درمی آید، بگونه ای بگذارید که مانع خروج بخارات نشود) و قابلمه را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم و مي گذاريم آب گوشت كاملا كشيده شود. بعد دو سه ليوان آب داخل گوشت مي ريزيم تا گوشت پخته شود و آب آن در حدود يك ليوان گردد. در صورتيكه با اين مقدار آب پخته نشد مقداري آب به آن اضافه مي نماييم.
براي آنكه باميه ليز نشود بايد ته آن را به هيچ وجه نگرفت كافي است كه فقط چوب هاي ته آن را كمي كوتاه نماييم. بعد باميه را مي شوييم و ظرف مناسبي را آب كرده مي گذاريم جوش بيايد . باميه را در آب جوش ريخته يك قاشق نمك به آن اضافه مي كنيم مي گذاريم كمي بپزد بايد دقت كرد باميه زياد پخته نشود. سپس باميه را در صافي مي ريزيم رب و آبليمو و به حد كافي نمك و فلفل را به خورش اضافه كرده بعد از دو سه جوش باميه را داخل خورش مي ريزيم و مي گذاريم چند جوش بزند تا جا بيفتد.

===========================

(1) - رب میوه نسترن:

رب میوه نسترن جایگزین مناسبی برای رب گوجه فرنگی می باشد که هم اکنون بسیاری از زنان شمالی نسبت به تهیه آن اقدام می نمایند.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : یکشنبه 20 آذر1390
 برهخورشت مواد لازم:
1-    گوشت ماهيچه يا مغز ران گوسفندي نيم كيلو
2-    به يك كيلو
3-    پياز سرخ كرده 3 تا 4 قاشق سوپ خوري
4-    روغن كنجد 100 گرم
5-    آبليمو نصف استكان
6-    عسل 1 تا 2 قاشق سوپ خوري
7-    زعفران ساييده يا رب گوجه فرنگي به مقدار كم
8-    نمك و فلفل
طرز تهیه:
گوشت را تكه تكه مي كنيم و مي شوييم و با پياز سرخ كرده كمي سرخ مي كنيم و 2 تا 3 ليوان آب داخل آن مي ريزيم و مي گذاريم گوشت با حرارت ملايم آهسته بجوشد و بپزد . پوست به را مي كنيم و چهار قاچ مي نماييم و تخم آن را مي گيريم و پره پره يا خرد مي نماييم و با روغن كمي سرخ مي‌كنيم و داخل گوشت مي ريزيم سپس عسل و آبليمو و نمك و زعفران را اضافه مي كنيم و مي گذاريم خورش آهسته بجوشد و گوشت و به كاملاً بپزد ولي نبايد زياد له شود.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 5 آبان1389

مواد اولیه :

     گوشت ران شترمرغ - 400 گرم
     لوبیای چیتی - 3/2پیمانه
     سبزی قرمه شامل (تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله) - 700 گرم
     برنج - چهار پیمانه
     سیر تازه - دو حبه بزرگ
     لیموعمانی - چهار تا پنج عدد
     نمك، فلفل سیاه و زردچوبه - به میزان لازم
     روغن - به میزان لازم
     پیاز بزرگ - یك عدد

 



طرز تهیه: 

سبزی را خوب سرخ می‌كنیم، یعنی آنقدر باید سرخ شود تا روغن بیاندازد. لوبیا چیتی را حداقل چهار ساعت قبل خیس و پیاز را خرد می‌كنیم و با روغن كمی تفت می‌دهیم تا پیاز طلایی شود. در این هنگام سیر، پیاز و گوشت را می‌افزاییم و در روغن تفت می‌دهیم. زردچوبه و فلفل را هم اضافه می‌كنیم و بعد از آن لوبیا و آبرا افزوده و در قابلمه را می‌گذاریم و صبر می‌كنیم تا گوشت با حرارت متوسط بپزد. بهتر است بدانید زمان پخت گوشت شترمرغ كمی بیشتر از گوشت گوساله است. پس از اینكه گوشت نیم ‌پز شد سبزی سرخ شده را می‌افزاییم و می‌گذاریم با حرارت ملایم  بپزد و جابیفتد، در اواخر پخت، لیموها را شسته و چند سوراخ می‌كنیم سپس به خورش نمك اضافه می‌كنیم و با حرارت بسیار كم می‌گذاریم خورش جابیفتد، برنج را كه از قبل خیس كرده‌ایم آبكش كرده و دم می‌كنیم.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 5 آبان1389

مواد اولیه :

     گوشت مغزران 250 گرم
     لپه 2/3 پیمانه
     پیاز یك عدد
     سیر یك حبه
     نمك و روغن به میزان لازم
     لیموعمانی چهار تا پنج عدد
     زعفران دم‌كرده دو قاشق غذاخوری
     پودر هل نصف قاشق چایخوری
     پودر دارچین یا چوب دارچین نصف قاشق چایخوری یا تكه 10 سانتی‌متری
     پودر فلفل‌سیاه نصف قاشق چایخوری
     زردچوبه یك قاشق چایخوری



طرز تهیه: 

لپه را از قبل خیس می‌كنیم. پیاز را نگینی خرد كرده و در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سیر نگینی شده را به همراه گوشت اضافه می‌كنیم و در روغن تفت می‌دهیم. زمانی كه آب‌گوشت تبخیر شد زردچوبه، فلفل‌سیاه و پودر تخم‌گشنیز را اضافه می‌كنیم بعد از یك دقیقه تفت دادن لپه و رب را می‌افزاییم و با حرارت ملایم آن قدر تفت می‌دهیم تا رب سرخ شود. آن وقت آب مورد نیاز را اضافه می‌كنیم و با حرارت ملایم می‌گذاریم تا گوشت و لپه نیم‌پز شود در آن هنگام چوب دارچین را در خورش انداخته و بعد از نیم ساعت لیموعمانی را اضافه می‌كنیم، وقتی گوشت پخته شد حرارت را كم كرده و می‌گذاریم تا خورش جا بیفتد. پودرهل و زعفران را بیست دقیقه قبل از خاموش كردن حرارت اضافه می‌كنیم پس از آن سیب‌زمینی‌ها را خلالی كرده و در روغن داغ به همراه كمی نمك و زردچوبه سرخ می‌كنیم و برای تزئین كنار خورش استفاده می‌كنیم.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 19 تیر1389

مواد لازم

برای چهار نفر

فلفل دلمه‌اي و پیاز خلال‌شده از هر کدام يك عدد
قارچ حلقه‌شده 20 عدد
آبليمو 1/4 پيمانه
تخم‌مرغ يك عدد
رب گوجه‌فرنگي يك قاشق غذاخوري
عصاره مرغ يك عدد
آب يك و نيم پيمانه
روغن به ميزان لازم

خورش 
قارچ و تخم مرغ

خورش قارچ و تخم مرغ

طرز تهيه

قارچ ‌ها را در تابه ريخته و آبليمو را اضافه كنيد. در تابه را ببنديد تا آب ميان بافتي قارچ خارج و خشك شود. سپس مقدار كمي روغن اضافه كنيد تا قارچ تفت بخورد.

در تابه‌اي ديگر فلفل دلمه‌اي را با مقداري روغن تفت دهيد تا كمي نرم شود. سپس پياز را اضافه كرده و بگذاريد با هم تفت بخورد. رب، آب و عصاره مرغ را افزوده تا جوش بيايد. در اين زمان قارچ را اضافه كنيد و با در بسته 30 دقيقه بگذاريد تا جا بيفتد و بعد تخم‌مرغ را اضافه كرده و مرتب هم بزنيد تا تخم‌مرغ در يك جا سفت نشود و بعد از سه دقيقه خورش آماده سرو است. اين غذا را مي‌توان با برنج و نان سرو كرد.

خورش ها و قلیه ها



ارسال توسط سارا

مواد لازم

گوشت بدون استخوان 500 گرم
لپه 150 گرم
روغن مایع 100 گرم
آلوخشك 200 گرم
پیاز 100 گرم
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق چایخوری
لیموعمانی سه عدد
زردچوبه و دارچین از هر كدام یك قاشق چایخوری
آب، نمك، فلفل و روغن به میزان لازم

خورش قیمه آلو

خورش قیمه آلو

طرز تهیه

پیاز را خرد كرده و سرخ می‌كنیم. وقتی طلایی شد گوشت را خرد كرده و داخل پیاز می‌ریزیم. سپس  رب‌گوجه‌فرنگی، زردچوبه، دارچین، نمك و فلفل را اضافه می‌كنیم. آن‌گاه لپه را شسته و به بقیه مواد می‌افزاییم و به اندازه سه لیوان آب ریخته تا با شعله ملایم خوب پخته شود.

پس از پخته شدن، لیموعمانی را از پوست در آورده و در خورش می‌ریزیم. آلو را كه از قبل با آب گرم خیس كرده بودیم داخل خورش ریخته و به مدت 20 دقیقه با آلو می‌جوشانیم تا خورش جا بیافتد و آماده شود.



ارسال توسط سارا

مواد لازم

چغاله 500 گرم
سبزی شامل نعنا و جعفری 300 گرم
گوشت گوسفندی 500 گرم
آبغوره یکچهارم پیمانه
نمك، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
روغن دو قاشق غذاخوری

 خورش چغاله بادام

خورش چغاله بادام

طرز تهیه

سبزی را خرد كرده به همراه روغن تفت می‌دهیم. گوشت، زردچوبه و فلفل را به سبزی اضافه كرده كمی دیگر  تفت می‌دهیم. حدود  سه لیوان آب به مواد اضافه می‌كنیم تا گوشت به مدت یك ساعت بپزد. سپس چغاله‌ها را اگر درشت هستند از طول دو نیمه می‌كنیم و اگر كوچك باشند درسته به خورش اضافه می‌كنیم و اجازه می‌دهیم یك ساعت دیگر بپزد. آبغوره و نمك را اضافه كرده می‌گذاریم تا خورش جا بیفتد.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : دوشنبه 3 اسفند1388

خورش قورمه سبزی

مواد لازم:

یك كیلو

گوشت گوسفند با استخوان

یك كیلو

سبزی قورمه

100 گرم

لوبیا چشم بلبلی

5-4 عدد

لیموعمانی

2 قاشق غذا خوری

پیاز سرخ شده

یك استكان

آب لیمو یا آب نارنج

به مقدار كافی

نمك و فلفل

طرز تهیه:

گوشت را چند تكه كرده، می شوییم. با كمی روغن آن را تفت داده، سپس آن را همراه با پیاز سرخ شده، یك قاشق چایخوری زردچوبه و3 لیوان آب با شعله ملایم می پزیم. لوبیا چشم بلبلی را شسته و خیس می كنیم. سبزی قورمه شامل جعفری، تره، شنبلیله، كمی گشنیز و نعنا است. پس از شستن سبزی می گذاریم آب آن كاملاً كشیده شود ، سپس خردش می كنیم. با 4 قاشق غذاخوری روغن، آن را طوری سرخ می كنیم كه به روغن بیفتد، ولی رنگ آن تغییر نكند. سپس آن را با لوبیا و لیموعمانی به گوشت اضافه می كنیم تا خورش بپزد و جا بیفتد. در انتها آب لیمو یا آب نارنج ، نمك ، فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه می كنیم.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : دوشنبه 3 اسفند1388

خورش ماست

مواد لازم :

نیم كیلو

گوشت گوسفندی بدون استخوان

یك كیلو

ماست چكیده پاستوریزه

یك قاشق چایخوری

زعفران ساییده

2 تا 3 قاشق سوپ خوری

پیاز سرخ كرده

150 گرم ( در صورت دلخواه )

گشنیز خرد كرده

به اندازه ی كافی

نمك و فلفل

طرز تهیه:

گوشت را به قطعات كوچك خرد كنید و تفت دهید. سپس پیاز سرخ شده و نمك را به آن افزوده و به همراه حدود 2 لیوان آب بگذارید تا كاملاً بپزد، طوری كه بعد از پخته شدن كمی آب داشته باشد. زعفران ساییده ، كمی نمك و فلفل را به آن اضافه كنید . چند جوش كه زد ، ماست را خوب هم بزنید تا كاملاً صاف شود و داخل خورش اضافه كرده و مخلوط كنید . بعد از اینكه ماست را به خورش اضافه كردید ، خورش نباید بجوشد و همین كه ماست گرم شود ، كافی است.

توجه : این خورش را می توان با گوشت پخته كوبیده شده یا گوشت مرغ نیز درست كرد.( برای این مقدار خورش، یك كیلو مرغ كافی است). افزودن گشنیز به این خورش اختیاری است. 



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 21 بهمن1388

خورش هویج و به


مواد لازم:

گوشت ران یا ماهیچه گوسفند 750 گرم
هویج  نیم کیلو
 به نیم کیلو
پیاز سرخ شده  3 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی  یک قاشق سوپخوری
زعفران سائیده یک دوم قاشق چایخوری
 آلو  150 گرم
آبلیمو یا آب نارنج  یک دوم استکان
شکر  یک قاشق سوپخوری
نمک  به مقدار کافی

طرز تهیه:

گوشت را چند تکه کرده، کمی تفت می دهیم و می گذاریم با پیاز و 2 تا 3 لیوان آب با حرارت ملایم بپزد. هویج ها را پوست گرفته، به اندازه 2 بند انگشت خرد می کنیم. به را هم به اندازه 2×2 سانتی متر خرد کرده و با هویج کمی سرخ می کنیم. آلوها را هم کمی سرخ می کنیم . هویج  و به و آلو را به گوشت اضافه می کنیم تا با گوشت بپزد. رب گوجه فرنگی را کمی تفت می دهیم و با زعفران حل شده، شکر ، کمی نمک و آبلیمو یا آب نارنج به خورش اضافه می کنیم. خورش باید کم آب و جا افتاده باشد.

یادآوری:

1- این خورش را با مرغ هم می توانید بپزید.

2- به جای آبلیمو یا آب نارنج می توانید از یک لیوان آب پرتقال استفاده کنید که در این صورت طعم بسیار خوبی خواهد گرفت.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : پنجشنبه 15 بهمن1388

خورش ریواس


مواد لازم (برای 4 نفر):

ریواس   1 کیلو
گوشت گوسفند  نیم کیلو
پیاز  2 عدد
 شکر  2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و روغن  به مقدار کافی
نعنا 200 گرم
جعفری  200 گرم

طرز تهیه:

پیاز ها را خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شوند. گوشت را ریز ریز کرده و با پیازها مخلوط می کنیم و سرخ می کنیم تا وقتی که رنگ آن عوض شود . 2 تا 3 لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا در حرارت متوسط برای 45 دقیقه بجوشد. ریواس  ها را با دقت می شوییم و آنها را به قطعات 3 سانتیمتری می بریم . نعنا و جعفری را به خوبی ریز می کنیم و در روغن سرخ می کنیم . ریواس ، نعناع ، جعفری ، شکر ، نمک و فلفل را به گوشت اضافه می کنیم و می گذاریم برای 10 دقیقه بجوشد . خورش آماده سرو است.

البته باید دقت کنیم تا ریواس ها خیلی نرم نشوند .



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 7 بهمن1388

خورش غوره مسما ( غذای محلی )


مواد لازم ( برای 5 تا 7 نفر ) :

مرغ متوسط  1 عدد
غوره  1 کیلو
پیاز درشت  1 عدد
بادنجان قلمی ریز  3 عدد
نمک ، فلفل و دارچین  به مقدار کافی

طرز تهیه :

مرغ را تکه تکه کرده و سرخ می کنیم. سپس با کمی آب و پیاز آنها را می پزیم. غوره ها را با فشار دادن بین دو انگشت می شکنیم تا هسته غوره خارج شود ( اگر غوره ها بدون هسته بود، باز هم آنها را می شکنیم ). سپس پیاز را خلال کرده و در روغن سرخ می کنیم. قبل از اینکه پیاز  کاملا سرخ شود، غوره را به آن اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم. غوره  و پیاز سرخ شده را روی مرغ پخته می ریزیم.

بعد مقداری آبغوره به مرغ اضافه می کنیم. بادنجان ها را سرخ می کنیم و روی مرغ می چینیم. سپس نمک ، فلفل و دارچین  را به خورش اضافه می کنیم و بعد از اینکه یک جوش زد، آن را از روی حرارت برمی داریم. در صورت دلخواه می توانیم کمی رب گوجه فرنگی نیز به این خورش اضافه کنیم. غذا آماده سرو است.

به جای مرغ می توانید از گوشت گوسفند ( یک کیلو با استخوان و بدون چربی ) استفاده کنید. بنابراین اگر خواستید خورش مسمای غوره را با گوشت گوسفند تهیه کنید، گوشت را تکه تکه کرده و کمی با روغن سرخ کنید. بعد با سه لیوان آب آن را بپزید. بقیه کار مثل روش پخت بالاست.

ولی در نواحی شمال کشور، معمولاً غوره مسما را با جوجه های کوچک که به اصطلاح جوجه کبابی می گویند، تهیه می کنند که بسیار خوشمزه است.

نکات تغذیه ای :

از غوره می توانید در تهیه غذاهای دیگری مثل آبگوشت ، خورش بادنجان یا کدو و کنار مرغ استفاده کنید. مصرف غوره در غذاها برای ارفاد کم اشتها بسیار مناسب است.

این خورش حدود 2000 کالری، انرژی دارد.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 7 بهمن1388

خورش قیمه


مواد لازم :

گوشت خورشی  5/0 کیلو
پیاز  2 عدد
سیب زمینی  400 گرم
لپه  200 گرم
لیمو عمانی  5 عدد
رب گوجه فرنگی  2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم
روغن  به مقدار لازم

طرز تهیه :

 پیاز  را ریز خرد کنید و با مقداری روغن در قابلمه یا زودپز تفت دهید. لپه را بشویید. گوشت را قطعه قطعه خرد کنید و با پیاز و لپه شسته شده تفت دهید. در موقع تفت دادن به مقدار کافی فلفل و زردچوبه هم به مواد اضافه کنید.  همین که رنگ گوشت عوض شد، مقداری آب روی آن بریزید و بگذاریید با شعله ملایم بپزد. بعد از یک ساعت، لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کرده و به خورش اضافه کنید. سپس حرارت شعله را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. در انتهای پخت خورش ، نمک و رب گوجه فرنگی  را به آن اضافه کنید. وقتی خورش به روغن افتاد و مواد خورش کاملاً پخت، شعله را خاموش کنید.

 سیب زمینی  ها را پوست بکنید و خلال کنید و با روغن داغ در ماهیتابه سرخ کنید. بعد از اینکه خورش را در ظرف کشیدید، سیب زمینی های سرخ شده را روی آن بریزید ( یا می توانید قبل از ریختن خورش در ظرف ، سیب زمینی ها را در آن بریزید و هم بزنید ).

در صورت تمایل می توانید مقدار خیلی کم هم دارچین روی ظرف خورش بریزید که البته بستگی به ذائقه شما دارد. همچنین می توانید برای تزئین خورش در میهمانی ها ، مقداری از سیب زمینی را مطابق تصویر بالا به صورت گل ببرید و سرخ کنید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 7 بهمن1388

خورش آلو


مواد لازم برای 4 نفر :

مرغ  1 کیلو
آلوی بدون هسته  400 گرم
پیاز  2 عدد بزرگ
زعفران  نصف قاشق چایخوری
سیب زمینی  2 عدد بزرگ
روغن  به میزان لازم
نمک و فلفل  به مقدار کافی

طرز تهیه :

 آلوها  را بشویید و آنها را با 2 لیوان آب سرد برای مدت 30 دقیقه خیس کنید. پیازها  را خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شوند.

گوشت مرغ را به اندازه خورشتی خرد کنید و با پیازها کمی تفت دهید تا رنگش عوض شود.

سپس آلوها را با همان آبی که در آن خیس خورده اند و مقداری نمک و فلفل به مرغ و پیاز اضافه کنید و 20 تا 30 دقیقه روی شعله معمولی حرارت دهید.

 سیب زمینی  ها را بشویید و پوست بکنید. سپس به صورت قطعات 2 سانتی خرد کنید و به آنها زعفران  بزنید و به مواد قبلی خورش اضافه کنید. دوباره خورش را برای مدت 10دقیقه روی شعله متوسط حرارت دهید. در صورت دلخواه می توانید کمی رب گوجه فرنگی  به خورش در حال پخت اضافه کنید. خورش بعد از این مدت آماده سرو است. این خورش را معمولاً با کته یا پلو سرو می کنند.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 3 بهمن1388

خورش پرتقال


مواد لازم :

پرتقال  6 عدد
مرغ  1عدد متوسط
كره  50 گرم
شكر   2 قاشق سوپخوری
زعفران  به مقدار كم
خلال پسته   2 تا 3 قاشق سوپخوری
نمك  به مقدار لازم

طرز تهیه:

مرغ را در قطعات كوچك ببرید و كمی در كره تفت دهید. سپس پوست یك پرتقال  را كه خلال كرده و تلخی اش را گرفته اید با یك تا دو لیوان آب  و نمك  به مرغ اضافه كنید و بگذارید بپزد. پوست 6 عدد پرتقال را بگیرید و حتی پوست نازك پره های پرتقال را نیز گرفته و قسمت های گوشتی پرتقال را به مرغ پخته اضافه كنید. شكر و زعفران  را نیز اضافه كنید چند دقیقه بپزید تا پرتقال ها له نشوند وقتی در ظرف خورش را كشیدید، خلال پسته را روی آن بریزید.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 22 دی1388

خورش آلو و هویج

خورش آلو و هویج

مواد لازم برای چهار نفر:

گوشت     400 گرم

سیب‌زمینی بزرگ   یک عدد

هویج بزرگ    یک عدد

آلو     12 عدد

پیاز سرخ شده    سه قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی   یک قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه و فلفل   به مقدار لازم

                                                                    زعفران حل شده  دو قاشق غذاخوری

مواد لازم برای خورش آلو و هویج

طرز تهیه:

سیب زمینی و هویج را خلال می کنیم.

گوشت را با پیاز سرخ شده و یک قاشق روغن، کمی تفت می‌دهیم.

نمک ، زردچوبه ، فلفل و 3 تا 4 لیوان آب به گوشت اضافه می کنیم و می‌گذاریم بپزد.

آلو را از قبل شسته و خیس می‌کنیم (آلو باید دو ساعت خیس بخورد).

سیب‌زمینی خلال شده را سرخ می‌کنیم.

هویج خلال شده را با یک قاشق روغن، کمی تفت می‌دهیم و زعفران حل شده را به آن اضافه می‌کنیم. اگر تمایل به غذای شیرین دارید، می توانید به هویج یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کرده و با حرارت ملایم بگذارید بپزد.

خورش آلو و هویج

وقتی گوشت پخت، رب گوجه فرنگی و آلو را به آن اضافه می‌کنیم. اگر آلوها ترش بود، داخل خورش هم می‌توانید یک یا دو قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.

خورش آلو و هویج یک خورش ترش و شیرین است و مقدار شکر آن بستگی به ذائقه‌تان دارد.

وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف می‌کشیم و سیب‌زمینی سرخ شده و هویج پخته را روی آن می‌ریزیم.

این خورش بسیار خوشمزه و خوش ظاهر است.

منبع : شیندخت


ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 19 دی1388

خورش باميه با بادمجان

خورش باميه با بادمجان

مواد لازم:

گوشت                                400 گرم

باميه                                   300 گرم

بادمجان                               10 عدد

گوجه ‌فرنگي                        5 عدد

پيازداغ                                دو قاشق غذاخوري

رب گوجه فرنگي                  يک قاشق غذاخوري

آب‌غوره                               دو قاشق غذاخوري

نمک، زردچوبه و فلفل          به مقدار لازم

 

طرز تهيه:

باميه‌ها را تميز بشوييد و ساقه سر باميه را به‌ حدي ببريد که سر کلاهک باز نشود چون مايه ليزي از آن خارج مي ‌شود و باعث بد طعم شدن خورش مي ‌شود.

خورش باميه با بادمجان

بادمجان‌ ها را پوست کنده و سرخ مي ‌کنيم.

 

گوشت را خرد کرده و با پياز داغ کمي تفت مي‌ دهيم و نمک و زردچوبه و فلفل را به آن اضافه مي کنيم و با مقداري آب مي ‌گذاريم بپزد.

 

باميه‌ ها را در تابه مي‌ چينيم و گوشت پخته شده به‌ همر‌اه آب گوشت و يک قاشق رب را در آن مي ‌ريزيم و مي ‌گذاريم باميه ‌ها کمي بپزند.

 

سپس بادمجان‌ ها را روي آن مي ‌چينيم و گوجه ‌فرنگي را از وسط نصف کرده و روي بادمجان‌ ها مي‌ چينيم و مي ‌گذاريم خورش جا بيفتد.

 

در انتهاي پخت، آب‌غوره را به خورش اضافه کرده و بعد از يکي دو جوش آن را برمي ‌داريم.

 

نکات:

* باميه‌ هايي که براي خورش انتخاب مي‌ کنيد بهتر است ريز باشد.

* بعضي ‌ها باميه را هم سرخ مي ‌کنند و همزمان با بادمجان ‌ها در تابه مي ‌چينند ولي من باميه را سرخ نمي ‌کنم و فقط کمي زودتر از بادمجان در تابه مي‌ گذارم تا کمي بيشتر بپزد.

* اگر باميه‌ ها و بادمجان‌ ها را همزمان با هم در تابه بچينيد، بادمجان‌ ها کمي له مي‌ شود.

منبع: شيندخت


ارسال توسط سارا
 
تاريخ : پنجشنبه 9 مهر1388
مواد لازم:
مرغ تمیز کرده=1عدد
بادنجان قلمی یک اندازه=6عدد
بامیه=500گرم
پیاز سرخ کرده=250گرم
غوره=250گرم
رب گوجه فرنگی=1قاشق غذاخوری
نمک و فلفل=بقدر کافی
ادویه در صورت تمایل=2/1 قاشق غذاخوری
روغن=150گرم


طرز تهیه:


مرغ را با یک لیوان آب و پیاز سرخ کرده و مقداری رب گوجه فرنگی و کمی نمک و فلفل می گذاریم بپزد و آب آن حدود نصف لیوان بشود. بادنجانها را پوست کنده، چوب سر آن را می گیریم و پهلوی آن را چاک داده،می شوئیم و خشک می کنیم. کمی نمک به اطراف آن می مالیم. روغن را در تابه می ریزیم و می گذاریم کمی داغ شود. اطراف بادنجانها را در روغن با حرارت ملایم سرخ می کنیم. برای اینکه روغن اضافی آن گرفته شود، آنها را در آبکش فلزی می چینیم و آبکش را در ظرفی قرار می دهیم. ظرف را چند دقیقه در فر با حرارت ملایم می گذاریم. روغن اضافی بادنجانها در ظرف می ماند. مرغ را قطعه کرده، استخوانهای درشت آنرا می گیریم. غوره را شسته،کمی نمک به آن می زنیم و در هر چاک بادنجان کمی غوره می ریزیم. چوب بامیه را قطع می کنیم، بعد آن را شسته،در ظرف مرغ می ریزیم و می گذاریم در حرارت ملایم کمی بپزد و بادنجانها را روی آن می چینیم. مرغ، بامیه و بادنجان باید با حرارت ملایم چند جوش بزند و خورش جا بیفتد.
باید توجه داشت که ظرف،مسطح و کم عمق باشد و تمام مواد در یک ردیف قرار بگیرد تا سس خورش به تمام مواد برسد.

 



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 6 تیر1388

 

خورش خلال بادام (کرمانشاهی)

مواد لازم برای 4 نفر:

گوشت گوساله                          700 گرم

بادام خلال شده                         100 گرم

پیاز                                             1 عدد متوسط

لیمو عمانی                                به مقدار دلخواه

زرشک سیاه                               یک سوم فنجان

زعفران و نمک                            به میزان دلخواه

رب گوجه فرنگی                         2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

خلال بادام را یک ساعت قبل در یک ظرف آب خیس می کنیم.

گوشت را هم به شکل ریز خرد می کنیم.

پیازها را هم ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم.

بعد از چند دقیقه گوشت ها را اضافه کرده و چند دقیقه ی دیگر تفت می دهیم.

زعفران آب کرده را به این مخلوط می افزاییم.

سپس سه لیوان آب را به همراه خلال بادام به ظرف افزوده و می گذاریم تا گوشت ها و بادام تقریبا بپزند.

یک ربع قبل از اتمام پخت خورش، زرشک ها و رب گوجه فرنگی را به طور جداگانه با کمی روغن تفت داده و به خورش می افزاییم و همین طور لیمو عمانی را.

این خورش بومی شهر کرمانشاه است که در مجالس در این شهر مصرف می شود.

 


ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 30 اردیبهشت1388
 

مواد لازم:

نیم كیلوگرم( اگر با استخوان بود 750 گرم)

گوشت گوسفند

نیم كیلوگرم

سبزی( شامل تره، جعفری و نعنا)

نیم كیلوگرم

گوجه سبز

4 قاشق سوپخوری

پیاز سرخ شده

به اندازه لازم

ادویه(زردچوبه- زعفران و خیلی كم دارچین)

به اندازه لازم

نمك و فلفل

به اندازه لازم

روغن

طرز تهیه:

گوشت را تكه تكه می كنیم و می شوییم. سپس آن را با پیاز سرخ كرده و با 4-3 لیوان آب می گذاریم بپزد. سبزی را تمیز كرده و می شوییم. آب آن كه رفت، ریز خرد كرده و با روغن سرخ می كنیم. سپس به گوشت اضافه كرده و می گذاریم تا خورش جا بیفتد( حرارت ملایم باشد تا گوشت و سبزی كاملاً بپزند). سپس نمك، فلفل و گوجه سبز را به آن اضافه كرده و می گذاریم بپزند. برای ترشی خورش از آبلیمو یا آبغوره می توان استفاده كرد.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 29 اردیبهشت1388

 

مواد لازم (برای 2 نفر) :

خورش لوبیا سبز

لوبیا سبز                                  200 گرم

گوشت خورشتی                        بسته به میل خودتان

عدس قرمز یا دال عدس              نیم فنجان

سیر                                           یک حبه

پیاز                                             یک عدد

رب گوجه فرنگی                         یک قاشق غذاخوری

آب گوجه فرنگی                         یک فنجان

روغن                                         به میزان کافی

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه       به مقدار لازم

آب لیمو  ترش                             یک قاشق غذاخوری

برگ بو                                       چند برگ

 

طرز تهیه :

لوبیا سبز را به  قطعات نه چندان ریز خرد کنید.

پیاز را پوست بگیرید و با گوشت، برگ بو و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه بگذارید بپزد.

سیر را خرد کرده و در روغن تفت بدهید.

لوبیا سبز را به آن اضافه کنید و بعد رب گوجه فرنگی و باقی ادویه و آب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.

وقتی گوشت تقریبا نرم و آماده شد، برگ بوها را دربیاورید و مخلوطی را که با لوبیا سبز درست کرده اید به همراه دال عدس به آن اضافه کنید.

وقتی خورش به اصطلاح جا افتاد، زیر قابلمه را خاموش کنید و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید.

در قابلمه را بگذارید و چند دقیقه صبر کنید تا عطر لیمو با خورش مخلوط شود.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : دوشنبه 14 بهمن1387

 

اين غذا يکي از غذاهاي محلي کرمان است که به دليل دارا بودن نخود، کشک و گوشت سرشار از پروتئين است.

انرژي کل:  3000 کالري

خورش بزقرمه

 

مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:

کشک ساييده                                                3 پيمانه

گوشت سر دست و ماهيچه پرچربي بزغاله      1 کيلو

نخود نيم کوب                                                 2 پيمانه

سير کوبيده                                                     1 بوته

سير داغ                                                          به ميزان لازم

زعفران حل شده                                             1 قاشق غذاخوري

پياز ساطوري                                                    5 عدد

نمک، فلفل و زردچوبه                                       به ميزان لازم

روغن                                                               به ميزان لازم

 

طرز تهيه:

* گوشت، پياز، سير کوبيده و نخود را با دو ليتر آب روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد.

* سپس حرارت را ملايم کنيد.

* پس از دو ساعت، کشک را به همراه زردچوبه و کمي نمک و فلفل به مخلوط فوق اضافه نماييد.

* در ديگ را نيمه باز بگذاريد و شعله را بسيار کم کنيد تا غذا کم کم جوش بزند و آب آن لعاب دار و غليظ شود.

* در پايان بزقرمه را در ظرف کشيده و روي آن را با سير داغ و محلول زعفران تزئين نماييد.

چند نکته:

* بزقرمه را هم مي توانيد با نان بخوريد و هم به صورت خورش در کنار برنج ميل کنيد.

* شما به جاي گوشت بزغاله، مي توانيد از گوشت هاي قرمز ديگر نيز استفاده کنيد.

* گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز، بسيار لطيف و خوشمزه است. لذا در تهيه اين غذا از گوشت بزغاله استفاده مي شود و بزقرمه يعني قرمه ي بزغاله.

منبع: ماهنامه دنياي تغذيه


ارسال توسط سارا
 
تاريخ : دوشنبه 20 آبان1387

 

يكي از خوشمزه ‌ترين و رسمي ‌ترين غذاهاي پاييزي، "خورش به" است.

با توجه به اين كه در پخت اين خورش، از به، آلو و شکر استفاده مي‌شود، در زمره خورش‌هاي شيرين به حساب آمده و در نتيجه، طرفداران خاص خود را دارد.

مواد لازم:

خورش به

- گوشت خورشي                      350 گرم

- به                                            2 عدد متوسط

- آلو بخارا                                   100 گرم

- پياز                                          يك عدد متوسط

- شكر                                       يك قاشق سوپ‌خوري

- رب گوجه‌فرنگي                       يك قاشق سوپ‌خوري

- زعفران ساييده شده                يك قاشق چاي‌خوري

- زردچوبه                                   يك قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه:

1 – ابتدا به‌ها را شسته و پس از پوست‌ گرفتن، به صورت هلالي برش بزنيد. سپس داخل تابه‌اي مقداري روغن بريزيد و به‌ها را داخل آن سرخ كنيد.

پس از اينكه برش‌هاي به، تغيير رنگ پيدا كرده و نرم شدند، شعله اجاق‌گاز را خاموش كنيد و تابه را كنار بگذاريد.

نكته: شما مي‌توانيد به جاي پوست‌كندن به‌ها، آنها را با پوست برش داده و به همان صورت تفت دهيد.

2 – آلو بخاراها را بشوييد و داخل كاسه كوچكي حاوي آب، به مدت 2 ساعت خيس كنيد.

نكته: با توجه به اينكه آلو نقش طعم‌دهنده به غذا را بر عهده دارد، ميزان آن را بسته به ذائقه‌تان مي‌توانيد كمتر يا زيادتر كنيد.

3 – پياز را هم پوست كنده و پس از شستن به صورت خلالي خرد كنيد. سپس در قابلمه‌اي كه براي پخت خورش آماده كرده بوديد، مقداري روغن بريزيد و روي حرارت اجاق‌گاز قرار دهيد. وقتي روغن داغ شد، پياز خردشده را داخل آن بريزيد و کمي تفت دهيد. حين سرخ‌شدن، زردچوبه را هم به پياز اضافه كنيد.

در اين فاصله زماني، گوشت را بشوييد و به اندازه مناسب براي خورش خرد كنيد. سپس داخل سبدي بريزيد تا آب حاصل از شست و شوي آن خارج شود.

حالا در مراحل پاياني سرخ‌شدن پيازها، گوشت خردشده را به آن اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا تكه‌هاي گوشت نيز در روغن تفت داده شوند. پس از آن، پودر زعفران را افزوده و با گوشت و پياز مخلوط كنيد.

4 – در قابلمه حاوي گوشت و پياز داغ، مقداري آب جوش بريزيد. در قابلمه را بگذاريد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا گوشت بپزد. قبل از كامل‌شدن پخت گوشت، يا پس از گذشت حدود يك ساعت، آلو بخاراي خيس‌شده را به آن اضافه كنيد و به حرارت‌دادن ادامه دهيد تا گوشت به طور كامل بپزد.

به

نكته: شما مي‌توانيد آلوها را در ظرف ديگري به صورت جداگانه بپزيد و سپس به گوشت اضافه كنيد، ولي پختن گوشت به همراه آلو، باعث طعم‌دارشدن بيشتر گوشت و در نتيجه خورش مي‌شود.

5 – پس از آنكه از پخت گوشت به همراه آلو مطمئن شديد، به‌هاي سرخ‌شده را به همراه شكر به مواد اضافه كنيد.

نكته: مقدار شكر بستگي به ذائقه شما دارد. اگر به‌هاي خريداري‌شده براي خورش ترش‌مزه‌ هستند، مقدار شكر را بيشتر كنيد.

6 – در مرحله پاياني، ابتدا رب را در تابه كوچكي به صورت جداگانه در كمي روغن تفت دهيد تا طعم خامي آن گرفته شود و سپس به مواد داخل قابلمه اضافه كنيد.

ميزان حرارت شعله را كم كنيد و بگذاريد خورش به مدت يك‌ربع ديگر نيز به جوش‌زدن ادامه دهد. حالا ديگر خورش آماده است.

نكته: اگر آب باقيمانده براي خورش كافي نبود، مقداري آب جوشيده به آن اضافه كنيد و بگذاريد 1 تا 2 دقيقه بجوشد.

روشي سريع براي پخت خورش

در صورتي كه وقت شما کم است، مي‌توانيد به جاي انجام مراحل فوق از روش زير استفاده كنيد:

پياز و زردچوبه را در روغن، داخل ديگ زودپز سرخ كرده و سپس گوشت را به اين مخلوط اضافه كنيد. پس از تفت‌دادن گوشت و اضافه‌كردن زعفران و مقداري آب، در ديگ زودپز را ببنديد و بگذاريد گوشت بپزد. در اين فاصله به‌ها را نيز تفت دهيد.

پس از پخت گوشت، بقيه مواد يعني آلو، به سرخ شده، شكر و رب را به طور همزمان اضافه كنيد و دوباره به مدت نيم‌ساعت روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد. پس از گذشت اين مدت، خورش آماده خواهد شد.

مريم رشدي - همشهري

 



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : یکشنبه 21 مهر1387

 

خورش

اين خورش يكي از غذاهاي سنتي پاكستان است كه مانند همه خورش‌ها با پلوي ساده سرو مي‌شود.

بعضي‌ها آن را با گوشت قرمز هم مي‌پزند، ولي با مرغ خوشمزه‌تر است.

مواد لازم براي 4 نفر:

- نخود فرنگي                             50 گرم يا يك‌چهارم پيمانه

- روغن زيتون                              3 قاشق سوپ‌خوري

- پياز                                           يك عدد بزرگ (ريز خرد شود)

- تكه‌هاي مرغ‌                            بدون استخوان 450 گرم

- آب‌مرغ                                     يك و نيم پيمانه

- زردچوبه                                    يك قاشق چاي‌خوري

- پودر دارچين                              نصف قاشق چاي‌خوري

- جوز هندي رنده شده                يك چهارم قاشق چاي‌خوري

- نعنا خشك                               2 قاشق سوپ‌خوري

- بادمجان                                   2 عدد (نگيني خرد شود)

- گوجه‌فرنگي متوسط                8 عدد (نگيني خرد شود)

- سير                                        2 حبه (رنده شده)

- نمك و فلفل                             به ميزان لازم

- برگ نعنا                                 چند عدد براي تزيين

روش پخت:

1 - ابتدا نخودفرنگي‌ها را داخل قابلمه‌اي بريزيد و بعد از اضافه كردن مقداري آب، در ظرف را بگذاريد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا بپزد.

2 - يك قاشق از روغن زيتون را در تابه‌اي بريزيد و روي اجاق‌گاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس پياز را در روغن سرخ كنيد. پس از آن، تكه‌هاي مرغ را نيز اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا مرغ روي حرارت ملايم اجاق‌گاز نيم‌پز شود.

3 - قابلمه متوسطي آماده كنيد و همه مواد (شامل زردچوبه، آب مرغ، دارچين، جوز هندي، نعنا و نخودفرنگي نيم‌پز شده) را در آن بريزيد و با اضافه كردن كمي نمك و فلفل مزه‌دار كنيد؛ سپس قابلمه را به مدت يك ساعت روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد.

نكته:

اگر از اول مرغ پخته را در خورش بريزيد، بعد از حرارت دادن طولاني‌مدت، له مي‌شود؛ مگر آنكه مرغ را كمي در روغن تفت دهيد و به صورت نيم‌پز به همراه بقيه مواد به خورش اضافه كنيد تا پخت آن كامل شود.

4 - در اين فاصله زماني يك ساعته، مقدار باقيمانده روغن را در تابه‌اي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود. سپس بادمجان خرد شده را به مدت 10 دقيقه در آن تفت دهيد. بعد گوجه‌فرنگي و سير را اضافه كنيد و چند دقيقه حرارت دهيد و كنار بگذاريد.

5 - اين مخلوط را پس از گذشت يك ساعت همراه مرغ پخته به خورش اضافه كنيد و روي شعله ملايم اجاق‌گاز حدود 45 دقيقه ديگر حرارت دهيد.

در پايان خورش را با برگ‌هاي نعنا تزيين كرده و با پلوي ساده سرو كنيد.

منبع : همشهري


ارسال توسط سارا
 
تاريخ : یکشنبه 10 شهریور1387

 

خورش

اين خورش يكي از غذاهاي سنتي پاكستان است كه مانند همه خورش‌ها با پلوي ساده سرو مي‌شود.

بعضي‌ها آن را با گوشت قرمز هم مي‌پزند، ولي با مرغ خوشمزه‌تر است.

مواد لازم براي 4 نفر:

- نخود فرنگي                             50 گرم يا يك‌چهارم پيمانه

- روغن زيتون                              3 قاشق سوپ‌خوري

- پياز                                           يك عدد بزرگ (ريز خرد شود)

- تكه‌هاي مرغ‌                            بدون استخوان 450 گرم

- آب‌مرغ                                     يك و نيم پيمانه

- زردچوبه                                    يك قاشق چاي‌خوري

- پودر دارچين                              نصف قاشق چاي‌خوري

- جوز هندي رنده شده                يك چهارم قاشق چاي‌خوري

- نعنا خشك                               2 قاشق سوپ‌خوري

- بادمجان                                   2 عدد (نگيني خرد شود)

- گوجه‌فرنگي متوسط                8 عدد (نگيني خرد شود)

- سير                                        2 حبه (رنده شده)

- نمك و فلفل                             به ميزان لازم

- برگ نعنا                                 چند عدد براي تزيين

روش پخت:

1 - ابتدا نخودفرنگي‌ها را داخل قابلمه‌اي بريزيد و بعد از اضافه كردن مقداري آب، در ظرف را بگذاريد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا بپزد.

2 - يك قاشق از روغن زيتون را در تابه‌اي بريزيد و روي اجاق‌گاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس پياز را در روغن سرخ كنيد. پس از آن، تكه‌هاي مرغ را نيز اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا مرغ روي حرارت ملايم اجاق‌گاز نيم‌پز شود.

3 - قابلمه متوسطي آماده كنيد و همه مواد (شامل زردچوبه، آب مرغ، دارچين، جوز هندي، نعنا و نخودفرنگي نيم‌پز شده) را در آن بريزيد و با اضافه كردن كمي نمك و فلفل مزه‌دار كنيد؛ سپس قابلمه را به مدت يك ساعت روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد.

نكته:

اگر از اول مرغ پخته را در خورش بريزيد، بعد از حرارت دادن طولاني‌مدت، له مي‌شود؛ مگر آنكه مرغ را كمي در روغن تفت دهيد و به صورت نيم‌پز به همراه بقيه مواد به خورش اضافه كنيد تا پخت آن كامل شود.

4 - در اين فاصله زماني يك ساعته، مقدار باقيمانده روغن را در تابه‌اي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود. سپس بادمجان خرد شده را به مدت 10 دقيقه در آن تفت دهيد. بعد گوجه‌فرنگي و سير را اضافه كنيد و چند دقيقه حرارت دهيد و كنار بگذاريد.

5 - اين مخلوط را پس از گذشت يك ساعت همراه مرغ پخته به خورش اضافه كنيد و روي شعله ملايم اجاق‌گاز حدود 45 دقيقه ديگر حرارت دهيد.

در پايان خورش را با برگ‌هاي نعنا تزيين كرده و با پلوي ساده سرو كنيد.

منبع : همشهري


ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 5 مرداد1387

 


مواد لازم :

 گوشت خورشي  5/0 کيلو
 پياز  2 عدد
 سيب زميني  400 گرم
 لپه   200 گرم
 ليمو عماني  5 عدد
 رب گوجه فرنگي  2 قاشق غذاخوري
 نمک، فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم
 روغن   به مقدار لازم

طرز تهيه :

پياز را ريز خرد کنيد و با مقداري روغن در قابلمه يا زودپز تفت دهيد. لپه را بشوييد. گوشت را قطعه قطعه خرد کنيد و با پياز و لپه شسته شده تفت دهيد. در موقع تفت دادن به مقدار کافي فلفل و زردچوبه هم به مواد اضافه کنيد.  همين که رنگ گوشت عوض شد، مقداري آب روي آن بريزيد و بگذارييد با شعله ملايم بپزد. بعد از يک ساعت، ليمو عماني ها را با چنگال سوراخ کرده و به خورش اضافه کنيد. سپس حرارت شعله را کم کنيد تا خورش به آرامي بپزد و جا بيفتد. در انتهاي پخت خورش ، نمک و رب گوجه فرنگي را به آن اضافه کنيد. وقتي خورش به روغن افتاد و مواد خورش کاملاً پخت، شعله را خاموش کنيد.

سيب زميني ها را پوست بکنيد و خلال کنيد و با روغن داغ در ماهيتابه سرخ کنيد. بعد از اينکه خورش را در ظرف کشيديد، سيب زميني هاي سرخ شده را روي آن بريزيد ( يا مي توانيد قبل از ريختن خورش در ظرف ، سيب زميني ها را در آن بريزيد و هم بزنيد ).

در صورت تمايل مي توانيد مقدار خيلي کم هم دارچين روي ظرف خورش بريزيد که البته بستگي به ذائقه شما دارد. همچنين مي توانيد براي تزئين خورش در ميهماني ها ، مقداري از سيب زميني را مطابق تصوير بالا به صورت گل ببريد و سرخ کنيد.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : جمعه 28 تیر1387

 

چلوخورش باقلا

بيشتر ما كاربرد اصلي باقلا سبز را درباره پلو مي‌دانيم، در حالي كه باقلا سبز نه ‌تنها در خوراك‌هاي مختلف، بلكه در خورشي مجزا به نام "خورش باقلا" نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

جالب توجه اينكه در اين خورش نيز سبزي طعم‌دهنده به باقلا، همان شويد است.

مواد لازم براي 6 نفر:

- باقلاي بدون پوست                          يك كيلوگرم

- گوشت لخم                                     نيم كيلوگرم

- پياز                                                  يك عدد

- شويد تازه                                        نيم كيلوگرم؛ يا شويد تازه خرد‌شده 300 گرم

- سير                                               4 حبه

- نمك و فلفل                                    به ميزان لازم

- زردچوبه                                          يك قاشق چاي‌خوري

- پودر زعفران                                    يک چهارم قاشق چاي‌خوري

روش پخت:

1 - ابتدا شويد را پاك كرده، خوب بشوييد. سپس داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. بعد آن را ريز خرد كنيد.

2 - در يك تابه، مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس شويد خرد‌شده را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. در اين فاصله، سيرها را نيز پوست كنده و ريز خرد كنيد. سپس به همراه شويد سرخ كنيد. در پايان، شعله اجاق‌گاز را خاموش كنيد و مواد تفت ‌داده ‌شده را كنار بگذاريد.

3 - پياز را به ‌صورت خلالي خرد کنيد. در يك قابلمه مناسب، مقداري روغن بريزيد و بگذاريد داغ شود. سپس پياز را اضافه كنيد و به ‌طور كامل تفت دهيد. البته هنگام سرخ شدن پياز، نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه كنيد.

4 - از طرف ديگر، گوشت را پاك كرده و بعد از شستن به ‌صورت قيمه‌اي خرد كنيد. سپس به قابلمه حاوي پياز داغ بيفزاييد. حالا به مخلوط گوشت و پياز حدود 2 تا 3 ليوان آب‌جوش اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا گوشت به‌طور كامل بپزد.

5 - باقلا را به همراه شويد، سير خرد‌ شده و كمي نمك به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد. سپس حرارت را كم كنيد تا خورش جا بيفتد كه معمولا حدود 45 دقيقه زمان مي‌برد.

6- بعد از جا افتادن خورش مي توانيد کمي محلول زعفران(يک چهارم قاشق چاي‌خوري پودر زعفران را در يک استکان آب جوش حل کنيد) به آن اضافه کنيد.

* نكته :

بعضي‌ها در مراحل پاياني پخت اين خورش، تخم‌مرغ نيز به ‌آن مي‌افزايند. به اين ترتيب كه با توجه به اين ميزان مواد، زرده و سفيده دو عدد تخم‌مرغ را از هم جدا كرده، ابتدا سفيده تخم‌مرغ ها را به خورش اضافه مي‌كنند و همان‌طور كه قابلمه روي شعله اجاق‌گاز قرار دارد، هم مي‌زنند تا سفيده‌ها با مواد مخلوط شوند و بپزند. سپس زرده‌ها را روي خورش مي‌ريزند و با گذاشتن در قابلمه، 5 تا 10 دقيقه صبر مي‌كنند تا زرده‌ها سفت شوند و در پايان به‌همين صورت سرو مي‌كنند.

فريده روستا

منبع: همشهري



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 29 خرداد1387

 


مواد لازم :

یك عدد

نیم كیلو

مرغ متوسط یا  گوشت چرخ كرده

300 گرم

مغز گردوی چرخ شده

یك فنجان

پیاز رنده شده

4 قاشق سوپخوری

رب انار

2 قاشق سوپخوری

شكر

به قدر كافی

نمك

طرز تهیه:

مرغ را پاك كرده، چند قسمت می كنیم ( اگر گوشت چرخ كرده بود، آن رابه صورت گلوله های كوچك در می آوریم و به همان روش گوشت مرغ عمل می كنیم). با یك یا دو قاشق روغن آن را سرخ كرده و كنار می گذاریم. بعد پیاز را در روغن كمی تفت می دهیم. سپس گردو را اضافه كرده و با پیاز تفت می دهیم و می گذاریم همراه 3 لیوان آب با حرارت ملایم، بپزد. بعد مرغ را اضافه می كنیم تا مرغ و گردو با هم بپزند. رب انار، شكر و نمك را به خورش می افزائیم، تا خورش كاملاً به روغن بیفتد( جا بیفتد). برای اینكه خورش خوش رنگ شود می توان یك قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن افزود.

یادآوری: در صورتی كه گوشت مرغ زودتر بپزد، می توان مرغ را از خورش خارج كرد تا با شعله ملایم كاملاً بپزد و جا بیفتد( كم آب شود). در این صورت خورش خوشمزه ای خواهد شد.

در شمال ایران برای بهتر جا افتادن خورش، از شب قبل، گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم در آب می پزند و هر نیم ساعت، یك استكان آب خنك به آن اضافه می كنند. روز بعد بقیه مواد را به آن می افزایند.شما هم می توانید برای داشتن خورشتی لذیذتر این كار را انجام دهید.

نكات تغذیه ای :

- چربی گردو از نوع گیاهی و غیر اشباع است. بنابراین مصرف آن، خطر مصرف چربی های اشباع را ندارد.

- گردو یكی از مغزهای روغنی است كه املاح گوناگونی مثل مس، آهن، كلسیم و فسفر دارد.

- گردو منبع خوبی از بیوتین است بنابراین برای پوست و ریزش مو مفید است.

تذكر:

خوردن زیاد مغز گردو باعث سوء هاضمه می شود.

- افرادی كه دچار آلرژی ( حساسیت)، ناراحتی كبدی و ناراحتی معده هستند، باید در خوردن گردو احتیاط كنند.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : یکشنبه 18 فروردین1387
 

مواد لازم:

یك كیلو كنگر
یك كیلو گوشت ران یا ماهیچه گوسفند
نیم كیلو نعنا و جعفری
3 قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده
یك استكان آب نارنج یا آبلیمو
یك دوم قاشق غذاخوری زعفران ساییده
به قدر كافی نمك و فلفل

طرز تهیه:

گوشت را چند تكه كرده، می شوییم. آن را با كمی روغن تفت می دهیم و با 3 لیوان آب و پیاز سرخ شده و كمی نمك می گذاریم تا بپزد.

تیغهای كنگر را پس از پاك كردن با قیچی برمی داریم و به اندازه 2 بند انگشت خرد می كنیم. بعد آن را با 3 قاشق غذاخوری روغن كمی تفت داده و نعنا و جعفری خرد شده را به آن اضافه می كنیم، تا با كنگر كمی سرخ شود.

زعفران حل شده ، نمك و فلفل را به گوشت اضافه می كنیم تا بپزد و جا بیفتد. بعد ترشی آن را به اندازه دلخواه میزان كرده، قابلمه را از روی حرارت برداشته و در ظرف می كشیم.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 14 فروردین1387

 

مواد لازم:

750 گرم

گوشت گوسفندی بدون استخوان

11-10 عدد

بادنجان قلمی

3 قاشق سوپخوری

پیاز سرخ شده

5-4 عدد

گوجه فرنگی متوسط

یك دوم فنجان

غوره بی دانه

یك دوم فنجان

آبغوره

نصف فنجان

رب گوجه فرنگی

به قدر كافی

نمك و فلفل

طرز تهیه:

گوشت را خرد كرده ، می شوییم و با كمی روغن تفت می دهیم تا به روغن بیفتد. پیاز سرخ شده را با 3 لیوان آب وكمی فلفل با حرارت ملایم می پزیم. پوست بادنجان را پس از شستن گرفته، وسط آن را شكاف كوچكی داده، در كاسه آب نمك قرار می دهیم. بعد از20 دقیقه آن را در آبكش قرار می دهیم تا آب بادنجان ها كشیده شود. بادنجان ها را با حرارت متوسط سرخ می كنیم، تا مغزپخت شوند. بعد از سرخ شدن بادنجان، غوره و رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم و به خورش اضافه می كنیم.

بعد از پخت گوشت، به مدت ده دقیقه بادنجان ها را كنار گوشت می چینیم. آبغوره و نمك را نیز اضافه می كنیم. بعد از جا افتادن خورش آن را در ظرف می كشیم. بادنجان ها را با گوجه فرنگی های حلقه ای و سرخ شده تزئین می كنیم. خورش بادنجان را با مرغ هم می توان درست كرد.

در صورت تمایل می توانید به جای آبغوره، نصف فنجان آب انار اضافه كنید كه بسیار خوشمزه خواهد شد.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : چهارشنبه 14 فروردین1387

 

مواد لازم:

نیم كیلو

گوشت ران گوسفند

2 عدد

كرفس متوسط

نیم كیلو

نعنا و جعفری

2 قاشق سوپخوری

پیاز سرخ كرده

یك استكان

آبلیمو یا آب نارنج

به قدر كافی

نمك و فلفل

طرز تهیه:

گوشت را چند تكه كرده و آن را با كمی روغن مقداری سرخ می كنیم. سپس با پیاز و 2 لیوان آب و كمی نمك می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد. سپس كرفس ها را شسته، خرد كرده و با 3 قاشق سوپخوری روغن كمی تفت می دهیم. بعد از آن جعفری و نعنای خرد شده را به كرفس اضافه می كنیم تا با كرفس كمی سرخ شوند.

نمك ، فلفل و كمی زردچوبه را به گوشت اضافه می كنیم. سپس صبر می كنیم تا خورش كاملاً بپزد و جا بیفتد. درانتها، بعد از پختن خورش، آبلیمو یا آب نارنج را هم اضافه می كنیم. حالا خورش آماده سرو می باشد.

نكات تغذیه ای:

طی مطالعات گوناگون مشخص شد، موادی در كرفس وجود دارد كه باعث كاهش فشار خون بالا و جلوگیری از رشد سلول های سرطانی می شوند.

مواد مغذی بیشتر سبزیجات در اثر پختن كاهش می یابد، ولی در مورد كرفس اینطور نیست. خاصیت غذایی كرفس پخته با خام یكسان است و یك لیوان كرفس خام یا پخته، 15 درصد نیاز روزانه ویتامینC و 12 درصد نیاز روزانه پتاسیم و 6 درصد نیاز روزانه كلسیم را فراهم می كند.

كرفس مواد مضر را دفع می كند . كرفس كلیه و مثانه را تمیز می كند . از تولید سنگ كلیه و مثانه جلوگیری می كند و ملین است .

دانشمندان بر این عقیده اند كه كرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق تمیز كردن كلیه و مجاری ادرار.

كرفس بوی بد دهان را ازبین می برد. تجربه  نشان داده است كه یك وعده غذای كرفس دار بوی بد دهان را از بین می برد. احتمالاً موادی كه در معده تولید می شوند، با مواد معطر كرفس تركیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می كند. كسانی كه از بوی بد دهان رنج می برند، باید هرروز مقداری كرفس میل كنند. در صورتی كه نتیجه ای نداد بایستی به پزشك مراجعه كرد . از قدیم گفته اند كه كرفس باعث شادی و شادابی می شود.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 10 فروردین1387
 
خورش قورمه سبزی

 

مواد لازم:

یک کیلو

گوشت گوسفند با استخوان

یک کیلو

سبزی قورمه

100 گرم

لوبیا چشم بلبلی

5-4 عدد

لیموعمانی

2 قاشق غذا خوری

پیاز سرخ شده

یک استکان

آب لیمو یا آب نارنج

به مقدار کافی

نمک و فلفل

طرز تهیه:

گوشت را چند تکه کرده، می شوییم. با کمی روغن آن را تفت داده، سپس آن را همراه با پیاز سرخ شده، یک قاشق چایخوری زردچوبه و3 لیوان آب با شعله ملایم می پزیم. لوبیا چشم بلبلی را شسته و خیس می کنیم. سبزی قورمه شامل جعفری، تره، شنبلیله، کمی گشنیز و نعنا است. پس از شستن سبزی می گذاریم آب آن کاملاً کشیده شود ، سپس خردش می کنیم. با 4 قاشق غذاخوری روغن، آن را طوری سرخ می کنیم که به روغن بیفتد، ولی رنگ آن تغییر نکند. سپس آن را با لوبیا و لیموعمانی به گوشت اضافه می کنیم تا خورش بپزد و جا بیفتد. در انتها آب لیمو یا آب نارنج ، نمک ، فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه می کنیم.

 



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 10 فروردین1387
 

مواد لازم:

نیم كیلوگرم( اگر با استخوان بود 750 گرم)

گوشت گوسفند

نیم كیلوگرم

سبزی( شامل تره، جعفری و نعنا)

نیم كیلوگرم

گوجه سبز

4 قاشق سوپخوری

پیاز سرخ شده

به اندازه لازم

ادویه(زردچوبه- زعفران و خیلی كم دارچین)

به اندازه لازم

نمك و فلفل

به اندازه لازم

روغن

طرز تهیه:

گوشت را تكه تكه می كنیم و می شوییم. سپس آن را با پیاز سرخ كرده و با 4-3 لیوان آب می گذاریم بپزد. سبزی را تمیز كرده و می شوییم. آب آن كه رفت، ریز خرد كرده و با روغن سرخ می كنیم. سپس به گوشت اضافه كرده و می گذاریم تا خورش جا بیفتد( حرارت ملایم باشد تا گوشت و سبزی كاملاً بپزند). سپس نمك، فلفل و گوجه سبز را به آن اضافه كرده و می گذاریم بپزند. برای ترشی خورش از آبلیمو یا آبغوره می توان استفاده كرد.



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : شنبه 18 اسفند1386
 
مواد لازم :

- گوشت مرغ 1 ران و 1 سينه
- آلو يا گوجه برغاني 250 گرم
- لپه يك چهارم پيمانه
- پياز خورد كرده 1 عدد متوسط
- روغن 4 قاشق غذا خوري
- شكر 2 قاشق غذا خوري
- نمك و زرد چوبه مقداري
- آب 3 پيمانه آب نارنج 2 قاشق غذا خوري
- دارچين يك سوم قاشق چايخوري .
طرز تهيه :

پياز را در روغن تفت دهيد . مرغ را تكه كنيد و به پياز بيافزائيد و اندكي ديگر تفت دهيد لپه و زرد چوبه را افزوده و 1 دقيقه ديگر تفت دهيد .
نمك را بيافزائيد و همه را مخلوط كنيد .
آب را بيافزائيد و ديگ را جوش آوريد و بگذاريد ريز جوش ، مرغ و لپه نيم پز شوند و آب داخل غذا نصف شود . آلو يا گوجه را چند ساعت خيس كرده همراه آب آن بيافزائيد و با شعله كم ريز جوش بپزيد .
در آخر شكر ، آب نارنج ، و دارچين را افزوده و 5 دقيقه ريز جوش كنيد .



ارسال توسط سارا
 
تاريخ : سه شنبه 30 بهمن1386

 



مواد لازم :

گوشت مرغ پخته و خلال شده  5/1 پیمانه
کرفس خلال شده  1 پیمانه
هویج خلال شده  نصف پیمانه
فلفل دلمه ای خلال شده  نصف پیمانه
قارچ ورقه شده  1 پیمانه
ذرت پخته  نصف پیمانه
پیاز سرخ شده  1 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی خلال شده  نصف پیمانه
کره  1 قاشق غذا خوری
سویا سس  به مقدار لازم


طرز تهیه :

کره را داخل تابه بریزید. کمی که گرم شد، گوشت مرغ و پیاز سرخ شده را با هم تفت دهید. آن گاه گوشت و پیاز را از داخل تابه بردارید و به جای آن فلفل دلمه ای را کمی تفت دهید. هویج و کرفس را نیز در تابه بریزید و کمی هم بزنید. سپس قارچ ورقه شده، ذرت پخته و گوجه فرنگی خلال شده را به مواد اضافه کنید و کم کم هم بزنید. هنگامی که همه ی مواد پخته شد ، گوشت و پیاز و سویاسس را به مواد افزوده و کمی تفت بدهید.این غذا فقط با تفت دادن پخته می شود.از گوشت قرمز یا ماهی یا میگو نیز می توان استفاده کرد ، فقط حرارت باید تند و یکنواخت باشد.



ارسال توسط سارا

عکس